Foto: VEF Rīga

"VEF Rīga" trešdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfināla pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu.

"VEF Rīga" viesu lomā ar rezultātu 66:76 (17:19, 18:22, 14:20, 17:15) piekāpās Rīgā bāzētajam Ukrainas klubam Slobožanskas "Prometey", sērijā līdz divām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Otrajā ceturtdaļā "Prometey" basketbolistiem padevās izrāviens, kas ļāva puslaika pārtraukumā doties ar +6, taču jau trešās ceturtdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts (45:45). Mača noslēdzošo ceturksni "Prometey" iesāka ar 12 punktu pārsvaru, kuru "vefiešiem" vairs neizdevās atspēlēt, piedzīvojot neveiksmi.

"VEF Rīga" vienībā Šons Paipss izcēlās ar 23 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, Māris Gulbis tika pie 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet Gregorijs Vitingtons guva 12 punktus.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākie ar 15 punktiem bija Iļja Sidorovs un Tajs Odiase.

"Vefieši" LIBL pamatturnīrā 30 spēlēs iekrāja 24 panākumus un ierindojās trešajā pozīcijā. "Prometey" ar bilanci 26-4 bija par vienu vietu augstāk.

"VEF Rīga" apvienotās līgas ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja "Rīgas Zeļļus", bet "Prometey" ar 2-0 apspēlēja "Ogri".

Šosezon pirmajā tikšanās reizē ar 70:66 pārāki bija "Prometey" basketbolisti, kamēr otrajā cīņā pie panākuma ar 83:76 tika "VEF Rīga".

Otrā pusfinālā otrdien "Ventspils" pirmajā mačā ar 65:91 piekāpās pamatturnīra uzvarētājai Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas sērijā līdz divām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Savukārt "Ogre" trešdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 89:81 (22:18, 19:25, 24:21, 24:17) pārspēja "Liepāju" un sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Ēriks Dejs, 14 punktus pievienoja Endrū Korums, bet Kristaps Dārgais iekrāja 13 punktus un sešas atlēkušās bumbas.

Starp liepājniekiem ar 23 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kristaps Ķilps, kamēr 15 punktus iekrāja Ojārs Bērziņš.

Ceturtdaļfināla sērijai noritot līdz vienas komandas trīs uzvarām, nākamā spēle 13.aprīlī norisināsies Liepājā, trešais mačs paredzēts 16. aprīlī, bet, ja būs nepieciešamas, tad vēl spēles pusfinālistes noskaidrošanai tiks aizvadītas 19. un 22. aprīlī.

Otrā ceturtdaļfinālā "Rīgas Zeļļi" pirmajā spēlē 87:65 apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskolas" vienību.

"VEF Rīga" un "Ventspils" jau ir nodrošinājušas vietu pusfinālā.

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!