Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē trešdien, 10. aprīlī, Dāvis Bertāns guva sešus punktus, bet viņa pārstāvētā vienība Šarlotas "Hornets" pēdējā ceturtdaļā atspēlēja 14 punktu deficītu un ar 115:114 (30:35, 25:26, 22:31, 38:22) pieveica Atlantas "Hawks".

Bertāns laukumā pavadīja 18 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā viņam nesekmējās ar tālmetieniem. Rūjienietis realizēja tikai vienu no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī vienīgo divpunktu un vienīgo soda metienu. Latvijas izlases basketbolistam vēl arī viena atlēkusī bumba un viens bloķēts metiens.

Vēl pēdējā ceturtdaļā "Hornets" bija iedzinējos ar 83:97, bet spēja atspēlēties un trīs minūtes pirms spēles beigām panākt 107:107. Pēdējās trīs minūtēs cīņa jau ritēja punkts punktā, bet pēdējo vārdu teica "Hornets", kas pēdējās 30 sekundēs atspēlēja trīs punktu deficītu. Sākumā Brendons Millers ar diviem precīziem soda metieniem samazināja starpību līdz 113:114, bet pēc "Hawks" nesekmīgā uzbrukuma ātrā pretuzbrukumā trīs sekundes pirms pamatlaika beigām uzvaru nesošos divus punktus guva Mailzs Bridžess. Pēc minūtes pārtraukuma "Hawks" pēdējo sekunžu uzbrukums bija nesekmīgs, tādējādi "Hornets" svinēja 20. uzvaru sezonā.

"Hornets" rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Millers, 18 punktus guva Bridžess, bet pa 16 punktiem – Grants Viljamss un Tre Mans. "Hawks" komandā pa 19 punktiem guva Bogdans Bogdanovičs un Vīts Krejčī, 15 punkti Klintam Kapelam, bet 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas – Trae Jangam.

"Hornets" šajā sezonā atlikušas tikai divas spēles, abas būs izbraukumā – 13. aprīlī izbraukumā pret Kristapa Porziņga pārstāvēto Bostonas "Celtics" un tad 14. aprīlī pret Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!