Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda spēka uzbrucēja pozīcijā Kevins Gārnets paudis gatavību padalīties zināšanās ar Kristapu Porziņģi, jo viņš liepājnieka spēlē saskata līdzības ar sevi.

Gārnets 2008. gadā Bostonas "Celtics" sastāvā izcīnīja savu vienīgo NBA čempionu titulu. Viņš turpina sekot līdzi šīs komandas sekmēm NBA, un tagad viņš pastiprinātu uzmanību pievērsis arī Porziņģim, kurš Bostonas komandā aizvada teicamu pirmo sezonu. Podkāstā "Ticket & The Truth" viņš kopā ar savu bijušo komandas biedru "Celtics" sastāvā Polu Pīrsu sprieda par dažādām tēmām, tostarp arī par palīdzēšanu latvietim.

"Kad es redzu Porziņģi un Karlu Entoniju Taunsu, kad redzu Entoniju Edvardsu spēlējam ar muguru pret grozu, vienmēr domāju, ka es viņiem varētu dot kaut kāda veida zināšanas, lai palīdzētu viņiem sasniegt to, ko viņi vēlas. Es redzu, kā viņi domā. Es viņiem varētu iedot scenāriju un palīdzēt dažādās situācijās," pārliecināts bija Gārnets.

"Kad Porziņģis sāk spēlēt "postā" (ar muguru pret grozu), es redzu, ka varētu viņam dot vairākas rekomendācijas, jo esmu pamanījis pāris nianses. Es viņam palīdzētu pretiniekus izprovocēt uz sodiem. Aizsargi viņu bieži sāk segt pie soda metienu līnijas, bet ir veidi, kā viņš varētu tikt tuvāk grozam. Kad es to redzu, atceros sevi, jo daudzas šīs lietas esmu darījis," turpināja Gārnets.

Savas karjeras laikā Gārnets guva 26 071 punktus un izcīnīja 14 662 atlēkušās bumbas. 2004. gadā viņš kļuva par NBA vērtīgāko spēlētāju, 2008. gadā bija labākais aizsardzības spēlētājs, bet 15 reizes viņš piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē. Bostonas "Celtics" iemūžināja Gārneta 5. numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!