Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pārliecinoši Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otro kārtu otrdien, 7. maijā, sāka Kristapa Porziņģa pārstāvētā vienība Bostonas "Celtics", kas savā laukumā ar 120:95 (40:34, 19:15, 33:28, 28:18) uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers".

Austrumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām nākamā spēle ceturtdien risināsies Bostonā, bet tad komandas divas spēles sestdien un pirmdien aizvadīs Klīvlendā.

"Celtics" jau mača sākumā ātri ieguva desmit punktu pārsvaru, ko gan "Cavliers" spēja atspēlēt un izvirzīties vadībā ar +2. Tomēr turpinājumā "Celtics" pārņēma vadības grožus savās rokās, dominēja laukumā un svinēja drošu uzvaru.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Džeilens Brauns, bet 25 punktus pievienoja Deriks Vaits. "Cavaliers" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Donovans Mičels, bet Evans Moblijs guva 17 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Vaits mačā realizēja septiņus tālmetienus un kļuva tikai par piekto spēlētāju NBA vēsturē, kuram trīs spēlēs pēc kārtas izdevies iemest vismaz 20 tālmetienus. Trīs reizes to paveicis Stefens Karijs, bet pa reizei Keljs Tompsons, Džamals Marejs un Damjēns Lilārds.

Kā zināms, Porziņģis guva savainojumu NBA izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā un šobrīd nav zināms, kad liepājnieks varētu atgriezties laukumā. Tiek prognozēts, ka Porziņģis izlaidīs izlaidīs vismaz visu sēriju pret "Cavaliers".

Ar drošu uzvaru NBA izslēgšanas spēļu turnīra otro kārtu otrdien uzsāka arī Oklahomasitijas "Thunder" vienība. Regulārā čempionāta Rietumu konferences labākā komanda savā laukumā ar 117:95 (23:23, 39:30, 27:26, 28:16) pieveica Dalasas "Mavericks" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Mājinieku rindās labāko sniegumu nodemonstrēja pretendents uz šīs sezonas NBA vērtīgākā spēlētāja titulu Šejs Gildžess-Aleksandrs, kurš guva 29 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. Vēl "Thunder" sastāvā 19 punktus guva Čets Holmgrens, bet 18 - Džeilens Viljamss.

Viesu rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Kairijs Ērvings, bet cits pretendents uz sezonas MVP balvu Luka Dončičs šoreiz atzīmējās ar sev pieticīgiem 19 punktiem, sešām bumbām zem groziem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Sērijas otrā spēle notiks ceturtdien turpat "Thunder" laukumā, bet nākamie divi mači tiks aizvadīti Dalasā.

"Thunder" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 4-0 pārspēja Ņūorleānas "Pelicans", bet "Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 4-2 pieveica Losandželosas "Clippers" basketbolistus.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!