Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Indianas "Pacers" uzskata, ka izslēgšanas turnīra cīņā pret Ņujorkas "Knicks" tiek dotas priekšrocības pretiniekiem no tiesnešu puses, tāpēc iesniegtas sūdzības par 78 epizodēm, vēsta ESPN.

NBA "play off" otrās kārtas otrajā spēlē trešdien "Pacers" zaudēja "Knicks" ar 121:130, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos jau ar 0-2. Ja dueļa pirmajā spēlē "Pacers" konstatējuši 29 strīdīgas epizodes, kas visas bijušas par labu "Knicks", tad otrajā duelī bijušas jau 49 epizodes.

Kā izteicies "Pacers" galvenais treneris Riks Kārlails, pēc pirmās spēles komanda nav vēlējusies vērsties pie NBA, tomēr strīdīgās epizodes ar daudz lielāku jaudu turpinājušās otrajā spēlē, pēc kuras nolemts vērst NBA uzmanību uz notiekošo.

NBA protokols nosaka, ka strīdīgo epizožu saraksts un ieraksti nonāk arī otras komandas rīcībā. "Varu apsolīt, ka to izdarīsim. Ņujorka var tam gatavoties. Viņi tās redzēs. Saviem puišiem vienmēr esmu teicis, ka nevajag runāt par tiesnešiem, bet esam pelnījuši taisnīgumu," uzskata Kārlails, kurš trešdienas spēlē pēc divām tehniskajām piezīmēm izšķirošos brīžos tika izraidīts no zāles.

"Pacers" treneris notiekošajā saskata NBA vadības pirkstu, jo "Knicks" komandas mārketings un kluba ietekme uz NBA peļņu ir labi zināma Ziemeļamerikā. "Mazākas tirgus daļas komandām ir jābūt vienādām tiesībām. Nav svarīgi, kur komanda spēlē, tai ir jābūt līdzīgām tiesībām."

"Pacers" ar savu rīcību nevar mainīt spēļu iznākumus, bet pievērsīs tikai sabiedrības uzmanību soģu rīcībai. Visticamāk, ka Kārlails varētu saņemt sodu par saviem vārdiem, jo NBA mēdz sodīt klubu oficiālās personas par tiesnešu vai visas līgas kritizēšanu.

"Pacers" un "Knicks" duelis tagad turpināsies Indianapolisā, divām spēlēm "Pacers" mājvietā notiekot piektdien un svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!