Foto: AFP/Scanpix/LETA

Luka Dončičs piektdien Mineapolisā sakrāja "triple-double" Dalasas "Mavericks" uzvarā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pusfināla otrajā spēlē.

Dalasieši viesos pieveica Minesotas "Timberwolves", kas otro spēli savā laukumā bija spiesta piekāpties ar mazāk nekā četru punktu starpību, šoreiz zaudējot ar 108:109 (32:26, 28:22, 26:31, 22:30) un "Mavericks" sērijā līdz četrām uzvarām panākot vadību ar 2-0.

Dončičs šajā spēlē sakrāja 32 punktus, desmit atlēkušās bumbas un 13 rezultatīvas piespēles, piekto reizi NBA izslēgšanas turnīra spēlēs sakrājot "triple-double".

20 punktus un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Kairijs Ērvings, ceturtajā ceturtdaļā gūstot 13 punktus, 16 punktus guva Deniels Gafords, bet 14 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Dereks Laivlijs.

Mājiniekiem 23 punktus guva Nezs Rīds, Entonijs Edvardss guva 21 punktu, Maiks Konlijs - 18 punktus, Rūdijs Gobērs sakrāja 16 punktus un desmit atlēkušās bumbas, bet Karls Entonijs Taunss guva 15 punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem.

Izšķirošo tālmetienu četras sekundes pirms spēles beigām realizēja Dončičs, bet Rīda, kurš šajā spēlē realizēja septiņus no deviņiem tālmetieniem, trīspunktnieks vienlaicīgi ar spēles beigu signālu bija neprecīzs.

"Es tikai mēģināju nokļūt savā vietā un atkāpties pirms metiena. Biju pārliecināts par šo metienu," par izšķirošo tālmetienu sacīja Dončičs.

Otrās ceturtdaļas beigās "Mavericks" bija 18 punktu deficīts, vēl trešās ceturtdaļas vidū zaudējot ar 16 punktiem (52:68).

Minūti un 29 sekundes pirms spēles beigām mājinieki pēc diviem precīziem Edvardsa soda metieniem bija vadībā ar 108:103, 24 sekundes vēlāk Ērvingam no laukuma stūra realizējot tālmetienu.

"Mavericks" otrajā puslaikā no spēles trāpīja 60,5% metienu jeb 23 no 38 metieniem.

Nākamā cīņa šajā pārī notiks svētdien Dalasā.

Otrā pusfinālā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" ar 2-0 uzvar Indiānas "Pacers".

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!