Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" pirmdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijā izcīnīja pirmo uzvaru.

Finālsērijas trešajā mačā Kauņas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 91:81 (25:15, 22:21, 19:20, 25:25) pārspēja Viļņas "Rytas", sērijā līdz trīs panākumiem panākot 1-2.

Šmits spēlēja 22 minūtes un 41 sekundi un, realizējot vienu no trijiem divu punktu metieniem, guva divus punktus. Viņš arī atzīmējās statistikā ar astoņām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu kļūdu, četrām piezīmēm un vienu izprovocētu sodu, iekrājot +/- rādītāju +14 un efektivitātes koeficientu četri.

Kauņas komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Edmonds Samners, bet vēl 19 punktus guva Luks Lekavičs. Starp viesiem ar 25 punktiem izcēlās Markuss Fosters.

Finālsērijas pirmajos divos mačos "Rytas" tika pie uzvarām tikai papildlaikā.

Pusfinālsērijā Šmitam un Arnam Butkevičam bija problēmas ar veselību, savukārt Kīnenam Evansam traumas dēļ bija jābeidz sezona priekšlaicīgi.

Bronzas sērijā līdz trīs uzvarām, tiekoties Artūra Žagara pārstāvētajai Viļņas "Wolves" un Panevēžas "Lietkabelis", rezultāts ir 2-1 Panevēžas komandas labā.

Pusfinālā "Žalgiris" ar 3-0 pieveica Panevēžas "Lietkabelis" komandu, bet "Wolves" divu galvaspilsētas komandu duelī ar 2-3 zaudēja Viļņas "Rytas".

Rodions Kurucs pirmdien guva 11 punktus, taču tas neglāba viņa un Artūra Kuruca pārstāvēto Mursijas UCAM no otrā zaudējuma Spānijas augstākās līgas (ACB) finālsērijā.

Mursijas UCAM viesos ar 63:79 (15:18, 15:22, 22:17, 11:22) zaudēja Madrides "Real", kas sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-0.

Rodions Kurucs laukumā bija 23 minūtes un 33 sekundes un realizēja vienu no četriem divu punktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem. Viņš arī atzīmējās statistikā ar četrām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, trīs kļūdām, trīs pārtvertām piespēlēm, vienu bloķētu metienu, piecām piezīmēm un trīs izprovocētiem sodiem, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -9 un efektivitātes koeficientu 11.

Artūrs Kurucs bija pieteikumā spēlei, taču palika uz rezervistu soliņa.

Starp viesiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Dastins Sleva. Laukuma saimnieku uzvaru ar 14 punktiem sekmēja Rūdijs Fernandess, kura kontā arī sešas bumbas zem groziem, bet vēl 13 punktus guva Džanans Musa.

Mursijas klubs ACB pusfinālu bija sasniedza pirmo reizi komandas vēsturē.

Pusfinālā Madrides "Real" ar 3-0 uzvarēja eksčempioni "Barcelona", bet Mursijas komanda ar 3-2 pārspēja pamatturnīra pirmās vietas ieguvēju Malagas "Unicaja".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!