FIBA Eirolīgas turnīrā sievietēm trešdien pārliecinošas uzvaras izcīnīja Latvijas basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas un trenera Gundara Vētras pārstāvētās komandas.

Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā pēdējo trīs gadu turnīra čempionvienība Maskavas apgabala "Spartak" ar rezultātu 103:59 savā laukumā D apakšgrupas mačā sagrāva Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce".

Latviete guva 13 punktus, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un izcīnīja zem groziem trīs atlēkušās bumbas.

Rezultatīvākā "Spartak" komandas rindās ar 20 gūtiem punktiem un sešām izcīnītām atlēkušajām bumbām bija Diāna Taurasi.

Ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs Maskavas apgabala klubs ieņem pārliecinošu pirmo pozīciju grupā.

Tikmēr latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā pagājušās sezonas Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK turnīra A grupas spēlē ar rezultātu 82:70 mājās pieveica savu sīvāko sāncensi kopvērtējuma tabulā Spānijas čempionvienību Valensijas "Ros Casares".

UGMK labā 16 punktus guva Kapija Pondekstere un Agņeška Bibržicka, savukārt zaudētājām ar 12 punktiem mača protokolā atzīmējās Deliša Miltone un Elīza Akvilare.

UGMK patlaban atrodas A apakšgrupas līderpozīcijā ar septiņām uzvarām astoņos mačos, savukārt "Ros Casares" rēķinā ir seši panākumi astoņās spēlēs.

A grupā spēlē arī Latvijas klubs "TTT Rīga", kas trešdien turnīra ietvaros izbraukumā tiksies ar Itālijas čempionvienību Taranto "Cras Basket", savukārt ceturtdien vēl vienā grupas cīņā pagājušās sezonas Lietuvas un Baltijas čempionvienība Viļņas TEO savā laukumā spēlēs ar Turcijas vienību Stambulas "Galatasaray".

Ar vienu uzvaru sešās spēlēs "TTT Rīga" patlaban ieņem priekšpēdējo piekto vietu grupā.

Kā ziņots, pēc aizvadīta divu apļu turnīra četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!