Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" jaunais galvenais treneris, lietuviešu speciālists Rims Kurtinaitis intervijā izdevumam "Sporta Avīze" prognozēja, ka jau šajā sezonā par Lietuvas čempionu "Lietuvos Rytas" galveno treneri kļūs bijušais Latvijas izlases kapteinis Roberts Štelmahers.

Štelmahers pagājušajā sezonā bija "Lietuvos Rytas" fārmkluba "Perlas" galvenais treneris, bet šo sezonu uzsāka kā "Lietuvos Rytas" galvenā trenera Dražena Anzuloviča palīgs.

"Viens solis, un viņš tūlīt būs Eirolīgā. Anzulovičš tūlīt zaudēs, un Roberts būs galvenais treneris," prognozē Kurtinaitis, kura vadībā pagājušajā sezonā "Lietuvos Rytas" kļuva par Lietuvas čempioniem. "Es zinu "Lietuvos Rytas" sistēmu, pazīstu [kluba valdes priekšsēdētāju] Jonu Vainausku, un zinu, kurp tas virzās. Esmu par to simtprocentīgi pārliecināts."

Pagājušās nedēļas nogalē "Lietuvos Rytas" spēlēja turnīrā Polijā, kurā piedzīvoja divus zaudējumus pret Sjenas "Montepaschi" un "Asseco Prokom".

"Ja Anzulovičs zaudēs trijās spēlēs, domāju, mēs redzēsim, ka "Štelmis" jau būs pirmais treneris. Un tas ir lieliski! Tā ir Eirolīgas komanda," intervijā, kas notika vēl pirms šī turnīra, prognozēja Kurtainitis.

"Roberts virzās strauji, taču soli pa solim. Sāka kā asistents, tad – jau galvenais treneris "Perlas", šobrīd ir otrais treneris pie tiešām laba trenera Anzuloviča un sezonu pabeigs kā galvenais. Anzuloviču noņems, 100%. Tad Robertam būs nākamais uzdevums – pavasarī nezaudēt "Žalgiris". Ja viņam tas izdosies, - ohhh! Lietuvā šajā ziņā ir savs "kompots".. Bet galvenais, ka viņam būs iespēja," turpina slavenais lietuvietis, kurš daudz ir sastrādājies ar Štelmaheru.

Kurtinaitis uzskata, ka Štelmahers ir jau nobriedis, lai būtu galvenais treneris. "Ar Štelmi strādājām ciešā kontaktā, - es sekoju viņa treniņiem, viņš mūsējiem. Daudz runājām, apmainījāmies viedokļiem. Viņš saprot basketbolu. Tiesa, tā ir tikai viena puse. Otra – kā spēj kontrolēt situāciju. Viena lieta, ka spēlē ar komandu, kura uzvar vai zaudē.. Pavisam cita lieta, vadot lielu klubu, kad katrs zaudējums kaut vai ar vienu punktu ir kā traģēdija.. Paskatīsimies, kā būs, taču man ir sajūta, ka Štelmaheram viss būs kārtībā. Viņš ir saspēles vadītājs, pats bijis lielisks spēlētājs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!