Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Lietuvas klubi "Žalgiris" un "Lietuvos rytas" ar zaudējumu iesākuši Eirolīgas basketbola turnīra otro posmu, zaudējot gan savā laukumā, gan izbraukumā.

"Lietuvos rytas" savā laukumā E grupas pirmajā mačā ar 59:80 (21:18, 12:11, 8:24, 18:27) piekāpās Atēnu "Panathinaikos". Pirmajā puslaikā ritēja līdzīga spēle, un to ar četru punktu pārsvaru kā līderi pabeidza lietuvieši. Toties katastrofāla "Lietuvos rytas" komandai izvērtās trešā ceturtdaļa, kurā "Panathinaikos" spēlētāji guva tieši trīsreiz vairāk punktu nekā mājinieki un izvirzījās vadībā. Arī pēdējā ceturtdaļā pārāki bija viesi un spēles beigās viņu pārsvars sasniedza jau 21 punktu.

Rezultatīvākie "Lietuvos rytas" rindās bija Milko Bjelica (11 punkti), Kenans Bajramovičs un Halīds El-Amins (pa 10 punktiem). 26 punktus "Panathinaikos" labā guva Maiks Batiste.


Kauņas "Žalgiris" izbraukumā Spānijā H grupas spēlē ar 59:73 (21:20, 10:19, 19:15, 9:19) zaudēja Valensijas "Power Electronics". Lietuvieši uzvarēja pirmajā un trešajā ceturtdaļā, taču otrajā un pēdējā zaudēja ar tik lielu punktu starpību, ka arī visā spēlē nācās atzīt spāņu komandas pārsvaru.

Rezultatīvākais ar deviņiem punktiem lietuviešiem bija Martins Počus, pa astoņiem punktiem Trevisa Vatsona un Pauļa Jankūna kontā. "Power Electronics" labā Duško Savanovičs guva 20 punktus, Viktors Klaverss – 14.

G grupas spēlēs "Efes Pilsen" ar divu punktu pārsvaru uzvarēja Sjēnas "Montepaschi" – 60:58, bet Madrides "Real" ar 78:58 pārspēja Belgradas "Partizan m:ts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!