Foto: AFP/Scanpix
Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Dons Nelsons pirmdien publiski atklāja, ka no komandas viņš tika atlaists pēc tam, kad izteicās par latvieša Andra Biedriņa soda metienu tehniku.

Nelsons pērnā gada aprīlī izteicās, ka Biedriņam ir jāizmaina soda metienu tehnika un jāmet Rika Berija stilā – no apakšas. "Jebkurā gadījumā diez vai būs sliktāka realizācija par 17 vai 18 procentiem, kā tas bija šosezon," pēc 2010.gada sezonas teica Nelsons.

"Mani atlaida pēc tam, kad palūdzu viņam [Andrim Biedriņam mest no apakšas]," intervijā CSN televīzijas raidījumā "Chronicle Live" tiešraidē teica Nelsons, sīkāk nekomentējot notikumus.

2009./2010.gada sezonā Biedriņš realizēja tikai 16% soda metienu, kas ir sliktākais rādītājs visas līgas vēsturē. Pēc tik sliktiem rādītājiem Nelsons uzaicināja Beriju, lai viņš "piestrādātu pie Biedriņa soda metiena tehnikas", taču vasarā Nelsons zaudēja savu amatu, bet oficiāli par viņa atlaišanu tika paziņots tikai septembra beigās.

Atklātā intervijā, kas 70 gadus vecajam Nelsonam bija pirmā kopš aiziešanas no "Warriors", pazīstamais speciālists apgalvoja, ka neplāno vairs atgriezties trenera darbā. "Es vairs nedomāju trenēt... Jūtos saplosīts... Nedomāju, ka vēl kādreiz trenēšu, lai gan "nekad nesaki nekad"."

NBA trenera amatā Nelsons aizvadīja 31 sezonu un ar komandām izcīnīja 1335 uzvaras, kas ir NBA rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!