Foto: F64
Nākamās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā vairs nestartēs "Liepājas metalurga" komanda, jo sporta klubs atteicies no tās uzturēšanas, vēsta portāls "liepajniekiem.lv".

Šāds lēmums gan nenozīmē, ka Liepāja paliks bez dāmu basketbola, jo komandu ir iecerēts saglabāt.

Sporta kluba "Liepājas metalurgs" ģenerāldirektors Ilgvars Šēns lēmumu pamato ar vadošo spēlētāju pārcelšanos uz citu valstu klubiem un nespēju jaunajai sezonai nokomplektēt konkurētspējīgu sastāvu no esošajām basketbolistēm. Viņš noliedz apgalvojumu, ka tas darīts finansiālā sloga dēļ.

Kaut arī turpmāk sieviešu basketbola komandas ar nosaukumu "Liepājas metalurgs" vairs nebūs, ir pamats cerēt, ka dāmu basketbols pilsētā neiznīks. Saglabāt vienību ir apņēmušies Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš un Sporta spēļu skolas direktors Arturs Košeļevs.

"Liepājas metalurgs" pilsētas sieviešu basketbola komandu uzturēja kopš 2005.gada, kad uzņēmumam "Lauma" nomainījās īpašnieki.

"Liepājas metalurgs" vienība pagājušās sezonas LSBL čempionātā ar trijām uzvarām 28 spēlēs ierindojās pēdējā, astotajā vietā, nekvalificējoties izslēgšanas spēļu turnīram.

Sezonu iepriekš komanda Latvijas čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Kā ziņots, par LSBL čempionēm pagājušajā sezonā kļuva "TTT Rīga" komanda, kas finalsērijā ar 3-0 uzvarēja RTU-Merks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!