Foto: AFP/Scanpix
Neveiksmīgi Krievijas basketbola čempionāta spēle sestdien noslēdzās slavenajam Andrejam Kiriļenko, kurš izbraukuma mačā ar Samāras "Krasnije kriļja" komandu kādā no epizodēm salauza degunu.

Kiriļenko, kurš kļuvis par vienu no spožākajām zvaigznēm, kas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) lokauta laikā spēlē Eiropā, mačs noslēdzās pēc neveiksmīgas sadursmes jau pirmajā ceturtdaļā. Vēlāk tika konstatēts, ka smadzeņu satricinājumu viņš nav guvis.

Aizvadītajā mačā CSKA izcīnīja uzvaru ar rezultātu 88:73.

Šī CSKA komandai Krievijas čempionātā bija trešā uzvara trijās spēlēs, kas tai kopvērtējumā ļauj atrasties otrajā pozīcijā.

Kā ziņots, šonedēļ aizvadītās piecās ULEB Eirolīgas kārtās Kiriļenko jau divas reizes atzīts par visa turnīra nedēļas vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš kļuva arī par līgas oktobra labāko spēlētāju.

Kiriļenko CSKA klubam pievienojās brīvā aģenta statusā, jo šī gada vasarā viņam beidzās līgums ar NBA klubu Jūtas "Jazz". Tomēr līgumā iekļauts punkts, ka pēc lokauta beigām viņš to drīkst pārtraukt.

Aizvadītajā sezonā Kiriļenko piedalījās 64 NBA regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 11,7 punktus, izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!