Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē svētdien biznesa augstskola "Turība" savā laukumā izcīnīja negaidītu uzvaru pret "Valmiera" komandu ar rezultātu 85:78 (27:20, 21:20, 16:17, 21:21).

Pirmajā ceturtdaļā laukuma saimnieki ieguva septiņu punktu pārsvaru, ko līdz pirmā puslaika beigām palielināja vēl par punktu. Otrajā puslaikā "Turība" komanda prata savas pozīcijas nosargāt, svinot negaidītu uzvaru.

Uzvarētāju labā 23 punktus guva Roberts Mednis, Kristaps Mediss izcēlās ar 15 punktiem, bet Krists Pīternieks iekrāja 14 gūtos punktus.

Savukārt "Valmiera" rindās Džejs Lūkass tika pie 18 punktiem, kamēr Edmunds Elksnis guva par punktu mazāk.

Šī abām komandām bija trešā savstarpējā spēle šosezon un pirmajās divās pārliecinošas uzvaras savā laukumā izcīnīja valmierieši - sezonas sākumā savās mājās bija pārāki ar 79:49, bet decembra sākumā uzvarēja ar 80:61.

Joprojām vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā cīnās bez zaudējumiem, ir "Ventspils" - deviņas uzvaras deviņās spēlēs. Valsts čempioni "VEF Rīga" tikmēr deviņās cīņās tikuši pie astoņiem panākumiem, kas dod otro vietu kopvērtējumā.

Kopvērtējuma trešajā vietā ar 11 uzvarām 18 spēlēs joprojām atrodas "Valmieras" vienība, bet pa deviņiem panākumiem 17 mačos izcīnījušas "Liepājas Lauvas" un "Jelgavas" komandas.

"Latvijas Universitātes" basketbolisti 17 mačos izcīnījuši astoņus panākumus, "Turības" kontā pašlaik ir sešas uzvaras, bet četri panākumi ir "Jūrmala/Fēnikss" rēķinā.

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi astoņās līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīgu" un "Ventspili", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!