Foto: AFP/Scanpix
Pēc Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) brīdinājuma saņemšanas, Horvātijas valdība apsolījusi risināt huligānisma problēmu.

"Kopīgais mērķis ir, lai mūsu fani ir labākie mūsu vārda nesēji, kādi jau ir mūsu futbolisti, neskatoties uz to, kur norisinās spēles," pēc tikšanās ar UEFA delegāciju paziņoja Horvātijas izglītības ministrs Zeļko Jovanovičs. "Tāpat vēlamies novērst nelegālās derības, maču sarunāšanu, kas ir arī UEFA mērķis."

Pēc kopīga situācijas novērtējuma tika noteikta konkrēta robeža, lai novērstu vardarbību stadionos, paziņoja iekšlietu ministrs Ranko Ostojičs.

"UEFA jau bija gatavi sadarboties, dot padomus un palīdzēt pret vardarbību stadionos," izteicās organizācijas pārstāvis Františeks Laurinečs.

Tikšanās mazināja saspīlējumu abu pušu starpā, kas radās pēc UEFA prezidenta Mišela Platinī vēstules Horvātijas premjerministram Zoranam Milanovičam. Horvātijas valdība to kritizēja un nosauca par diplomātiski nepiemērotu.

Platinī pagājušajā mēnesī steidzināja Horvātiju un Serbiju, lai tās novērstu iespējamu līdzjutēju huligānismu, kas varētu rasties 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā starp abām valstīm, kas risinājās piektdien.

Lai novērstu nekārtības, Horvātijas un Serbijas futbola federācijas nolēma nepieļaut viesu līdzjutēju ierašanos uz abu izlašu spēli. Platinī brīdinājis abas bijušās Dienvidslāvijas republikas, ja tās nerisinās huligānisma problēmu, tās varētu tikt izslēgtas no starptautiskajiem turnīriem.

UEFA iepriekš ir sodījusi abas federācijas par vardarbību un rasistisku uzvedību no komandu faniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!