Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Graujošu uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē otrdien izcīnīja iepriekšējo divu sezonu čempionvienība "TTT Rīga", kas ar rezultātu 122:39 (28:10, 38:7, 34:13, 22:9) sagrāva Latvijas U-16 izlasi.

Uzvarētājām šajā spēlē pa 21 punktam guva baltkrieviete Alla Muravskaja un Dita Rozenberga, kura izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas, bet pa 14 punktiem iekrāja Krista Brīdiņa un Ieva Krastiņa.

Savukārt U-16 valstsvienības rindās nevienai spēlētājai neizdevās gūt vismaz desmit punktus, bet rezultatīvākā ar deviņiem punktiem bija Kate Krēsliņa.

Šī bija pēdējā spēle šīs sezonas LSBL regulārajā čempionātā.

Regulārajā čempionātā uzvaru sev jau iepriekš bija garantējusi "TTT Rīga", kas iekrāja 27 uzvaras 28 aizvadītajās spēlēs, bet tai ar 22 uzvarām sekoja "Cēsu" basketbolistes, kuras vienīgās šosezon pārspējušas rīdzinieces. "RTU-Merks" ar 19 panākumiem ieņēma ļoti stabilu trešo vietu, bet ceturtā ar 15 uzvarām palika "Liepājas Papīra" komanda, kas garantēja pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Piektajā vietā ierindojās "TTT-Rīga Juniores" vienība, kas tika pie 13 panākumiem, kopvērtējuma sesto pozīciju ar desmit uzvarām ieņēma "Daugavpils Universitāte" (DU), tai ar sešiem panākumiem sekoja "Latvijas Universitāte" (LU), bet Latvijas U-16 valstsvienība zaudēja visās 28 regulārā čempionāta cīņās, ieņemot pēdējo, astoto, vietu.

LSBL pusfinālā "TTT Rīga" tiksies ar "Liepājas Papīra" basketbolistēm, bet "Cēsis" spēkosies ar "RTU-Merks" komandu.

Pusfinālā sērija ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LSBL finālsērijā "TTT Rīga" ar 3-0 pieveica "RTU-Merks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!