Foto: AFP/Scanpix
Pateicoties Georga Printeža precīzam raidījumam pēdējās sekundēs, ULEB Eirolīgas turnīrā basketbolā svētdien triumfēja Grieķijas vienība Pireju "Olympiacos".

Sacensību finālmačā "Olympiacos" ar rezultātu 62:61 (7:10, 13:24, 20:19, 22:8) izrāva uzvaru pār Krievijas komandu Maskavas CSKA.

Divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām "Olympiacos" atradās zaudētājos ar 34:53, tomēr vēl līdz ceturtdaļas beigām grieķi bija pietuvojušies līdz 40:53. Izšķirošajā ceturtdaļā Grieķijas komanda pilnībā pārņēma iniciatīvu pēc sešām spēlētām minūtēm pietuvojoties līdz 52:55, bet mača pēdējā uzbrukumā arī izraujot uzvaru.


Zīmīgi, ka "Olympiacos" iepriekš vadībā nebija atradusies kopš cīņas septītās minūtes.

Rezultatīvākais Grieķijas vienībā ar 18 gūtajiem punktiem bija Kosts Papanikols, bet ar 15 punktiem atzīmējās Vasilis Spanulis, kurš arī tika atzīts par finālturnīra vērtīgāko basketbolistu.

Savukārt CSKA labā 15 punktus guva Milošs Teodosičs.

Šis "Olympiacos" komandai bija otrais triumfs ULEB Eirolīgas vēsturē.

Kā ziņots, pirms tam notikušajā spēlē par trešo vietu Spānijas čempionvienība Barselonas "Regal" ar rezultātu 74:69 (21:20, 27:17, 10:15, 16:17) pārspēja Grieķijas vienību Atēnu "Panathinaikos".

Uzvaru "Regal" komanda nodrošināja otrajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 27:17, tiekot pie izšķirošā pārsvara.

Šajā mačā rezultatīvākais ar 21 gūto punktu bija Marselinju Huertašs, savukārt "Panathinaikos" vienībai ar 17 punktiem palīdzēja Dimitris Diamantidis.

Līdz ar to "Regal" revanšējās "Panathinaikos" vienībai par pagājušā gada ceturtdaļfinālā piedzīvoto neveiksmi. Vēlāk pēc tam "Panathinaikos" arī tika pie titula.

Šo maču tiesāja arī Latvijas speciālists Oļegs Latiševs.

Kā ziņots, pagājušajā gadā turnīrā uzvarēja "Panathinaikos", kas finālā pārspēja Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi Electra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!