Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Austrumu konferences pusfināla sērijas piektajā spēlē otrdien Maiami "Heat" komanda ar rezultātu 115:83 (26:20, 23:20, 27:17, 39:26) savā laukumā sagrāva Indiānas "Pacers" vienību un pārņēma vadību sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-2.

Aizvadītā mačā pirmajā puslaikā "Pacers" komandā traumu guvu tās līderis Denijs Grendžers. Lai arī viņš otrajā puslaikā atgriezās laukumā, taču drīz vien viņš atkal tika nomainīts. Tikmēr "Heat" šajā spēlē realizēja 66 procentus metienu, kamēr "Pacers" - tikai ar 31 procentu, kas ir zemākais rādītājs NBA izslēgšanas spēlēs kopš 2005.gada.

Uzvarētājiem ar 30 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Lebrons Džeimss, bet 28 punktus guva Dveins Veids. Savukārt "Pacers" komandā ar 11 punktiem rezultatīvākais bija Pols Džordžs.

Līdz ar to nākamajā spēlē, kas norisināsies Indiānā, "Heat" vienībai ir iespēja nodrošināt uzvaru šajā sērijā un iekļūt NBA izslēgšanas spēļu Austrumu konferences finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!