Foto: F64

Pārliecinošas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlēs trešdien izcīnīja pagājušās sezonas čempionvienība "VEF Rīga" un "Valmiera".

"VEF Rīga" basketbolisti Aizkrauklē ar rezultātu 99:62 (21:15, 21:19, 27:13, 30:15) pieveica "Jelgavas" komandu.

Uzvarētāju rindās pa 13 punktiem guva Kristaps Janičenoks un Viljams Denjelss, Kaspars Bērziņš izcēlās ar 12 punktiem, bet pa desmit punktiem iekrāja Artūrs Strēlnieks un Lauris Blaus un Donāts Zavacks.

Šim mačam "VEF Rīga" bija pieteikuši četrus leģionārus.

"Jelgavas" komandas labā tikmēr 13 punktus guva Andris Justovičs, kamēr 12 punktus pretinieku grozā sameta Kristaps Kanbergs.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šosezon "VEF Rīga" komanda LBL mājas spēles aizvada Latvijas reģionos, apgūstot arī iepriekš neapmeklētas pilsētas.

Savukārt "Valmiera" izbraukumā ar 93:73 (26:10, 20:19, 22:17, 25:27) pārspēja biznesa augstskolas "Turība" komandu.

Šajā spēlē uzvarētājiem ar 28 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Jānis Bērziņš, bet pie 16 punktiem tika Jānis Kaufmanis. Savukārt "Turības" komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Mikus Sokolovs.

Vēl vienā spēlē trešdien mazliet negaidītu uzvaru izcīnīja jaunizveidotā komanda "Jēkabpils", kas izbraukumā ar 57:56 (19:15. 17:8, 9:9, 12:24) pieveica "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus.

Uzvaru viesiem nodrošināja Jurijs Aleksejevs, kurš septiņas sekundes pirms spēles pamatlaika beigām realizēja soda metienu. Savukārt liepājnieku pēdējais uzbrukums nebija precīzs.

Rezultatīvākais "Jēkabpils" komandā bija amerikānis Tods O'Braiens, kurš guva 15 punktus, bet Aleksejevs izcēlās ar 13 punktiem. Savukārt Liepājas kluba rindās Ingus Jakovičs iekrāja 12 punktus.

Šīs "Liepāja"/"Triobet", "Valmieras", "Jelgavas" un "Turības" vienībām bija pirmās spēles šīs sezonas LBL čempionātā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

LBL čempionāta pamatturnīrs ilgs līdz nākamā gada 15.aprīlim, bet izslēgšanas spēles - no 16.aprīļa līdz 31.maijam.

Kā ziņots, "VEF Rīga" iepriekš piekrita dalībai LBL čempionātā ar nosacījumu, ka tai regulārajā sezonā būs jāizspēlē ne vairāk nekā divi apļi.

Pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!