Foto: AFP/Scanpix

Postošās vētras ”Sendija” dēļ Nacionālā basketbola asociācija (NBA) nolēmusi atcelt ceturtdien paredzēto atklāšanas spēli Ņujorkā starp ”Knicks” un Bruklinas ”Nets”.

Lai gan NBA plānoja arī veikt izmaiņas sezonas pirmajās spēlēs, otrdien NBA jaunā sezona sākās bez aizķeršanās. Tomēr Ņujorkā, kas joprojām atgūstas pēc vētras nodarītajiem postījumiem, maču nolemts neaizvadīt. Spēlei bija jānotiek Bruklinas komandas jaunajā arēnā.

”Te ir lieliska arēna, būtu lieliska spēle, taču visam ir arī otra puse – pilsētā nav dzīvības. Un mūsu policijai ir daudz citu, kas šobrīd ir svarīgākas,” preses konferencē teica Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs.

Tā kā pilnībā vēl nestrādā Ņujorkas metro sistēma, rīkotāji bažījās par skatītāju iespējamo tikšanu uz maču. Šis būtu bijis ”Nets” pirmais mačs pēc pārcelšanās no Ņūdžersijas uz Bruklinu, spēli bija plānots arī translēt visā ASV, tāpēc gan ”Nets”, gan ”Knicks” nevēlējās, lai mačs noritētu pie pustukšām tribīnēm.

NBA parasti pārceļ maču tikai gadījumos, ja abas komandas un trīs tiesneši laicīgi netiek līdz arēnai, taču šoreiz nedaudz atkāpusies no saviem principiem un ļāvusi pārcelt maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!