Foto: AFP/Scanpix
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs trešdien pie uzvarām tika "Valmieras" un "Barons kvartāls" komandas.

"Valmiera" aizvadītajā mačā salīdzinoši pārliecinoši ar 74:57 (21:10, 18:15, 16:16, 19:16) savā laukumā uzvarēja "Latvijas Universitātes" (LU) vienību.

Stingrus pamatus uzvarai mājinieki ielika jau pirmajā trešdaļā, kuras gaitā iekrāja 11 punktu pārsvaru, bet atlikušajās trīs ceturtdaļās nevienā no tām pretiniekiem nepiekāpās, pārliecinoši nosargājot uzvaru.

Rezultatīvākais "Valmieras" rindās ar 17 punktiem bija Artjoms Butjankovs, bet 15 punktus iekrāja Jānis Bērziņš. Abu kontos arī pa septiņām atlēkušajām bumbām. Tikmēr LU vienības labā 19 punktus guva Žanis Peiners, bet 16 punktus un deviņas bumbas zem groziem pievienoja Kristaps Dārgais.

Iepriekšējā LBL mačā sezonu veiksmīgi iesākusī "Valmiera" ļoti negaidīti piekāpās Latvijas U-18 izlasei, bet LU basketbolisti uzvarējuši trijās no pēdējām piecām spēlēm.

Savukārt divkārtējā Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls" izbraukumā ar 73:63 (21:22, 21:13, 13:17, 14:11) uzvarēja iepriekšējo divu sezonu LBL trešo spēcīgāko komandu "Liepāja"/"Triobet".

Sešas minūtes pirms šīs spēles beigām rezultāts bija neizšķirts 57:57, tomēr nākamo trīs minūšu laikā viesi bija pārāki ar 9:1, pārņemot vadību un iekrājot izšķirošo pārsvaru.

Uzvarētāju labā 24 punktus guva Māris Gulbis, bet 13 punktus iekrāja Ilmārs Bergmanis. Savukārt "Liepāja"/"Triobet" rindās ar 16 punktiem izcēlās amerikānis Gregorijs Pleiters, kurš vienības rindās aizvadīja savu otro spēli.

Liepājas klubam šī turnīrā bija jau ceturtā neveiksme pēc kārtas, bet "Barons kvartāls" svinēja trešo panākumu šosezon.

Kopvērtējumā pašlaik bez zaudējumiem cīnās vienīgi čempionvienība "VEF Rīga", kas svinējusi panākumus visās piecās līdzšinējās cīņās, bet otro vietu ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem "Ventspils" basketbolisti.

"Valmiera" ar sešiem panākumiem astoņos mačos ieņem trešo vietu, bet ceturtajā pozīcijā ar sešām uzvarām desmit cīņās atrodas LU vienība, kurai ar piecām uzvarām deviņās spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss". Trīs uzvaras septiņos mačos tikmēr ir "Jelgavas" komandai.

"Barons kvartāls" un "Liepāja"/"Triobet" ar trim uzvarām astoņos mačos dala septīto līdz astoto vietu, biznesa augstskola "Turība" un "Jēkabpils" ar trim panākumiem deviņās spēlēs dala devīto un desmito pozīciju, bet Latvijas U-18 izlase tikusi pie vienas uzvaras sešos mačos.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!