Foto: Publicitātes attēli
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien "Jēkabpils" vienība ļoti rezultatīvā mačā ar rezultātu 104:103 (30:24, 28:30, 25:14, 21:35) savā laukumā pieveica "Jelgavas" komandu.

Ļoti rezultatīvajā mačā vēl pusotru minūti pirms cīņas beigām rezultāts bija vien 97:89 mājinieku labā, tomēr "Jelgava" nepadevās un atlikušajā laikā pamanījās samest 14 punktus, bet ar to bija nedaudz par maz uzvarai.

Rezultatīvākie "Jēkabpils" komandā ar 24 gūtajiem punktiem bija amerikāņu leģionārs Tods O'Braiens, kurš arī izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, bet 22 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles pievienoja Rinalds Sirsniņš.

Savukārt jelgavniekiem ar 24 punktiem izcēlās Kristaps Kanbergs, bet 20 punktus guva Sandis Silavs.

Kopvērtējuma augšgalā ar piecām uzvarām sešās spēlēs atrodas "Ventspils" un "VEF Rīga" komandas, bet "Valmiera" ar sešiem panākumiem deviņās cīņās atrodas trešajā pozīcijā.

LU komanda ar septiņām uzvarām 11 cīņās ir ceturtā, bet tai ar attiecīgi sešiem panākumiem desmit mačos un četrām uzvarām astoņās spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss" "Barons kvartāls" un "Jelgavas" kontā ir pa četrām uzvarām deviņos mačos, bet "Jēkabpils" tikusi pie četrām uzvarām desmit spēlēs septīto vietu.

Trīs uzvaras deviņās spēlēs "Liepāja"/"Triobet" komandai, "Turība" ar trim panākumiem desmit cīņās ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 kontā viena uzvara septiņās spēlēs.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!