Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" cīņas gaitu Eiropas kausa izcīņas spēlē pret Krievijas komandu Ļubercu "Triumf" centusies lauzt ar pārlieku individuālām darbībām, uzskata vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, "VEF Rīga" Eiropas kausa izcīņas turnīra apakšgrupu sacensību ceturtās kārtas mačā izbraukumā trešdien ar rezultātu 77:82 (22:18, 12:23, 24:18, 19:23) zaudēja "Triumf" komandai, turnīrā ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas.

"Šodien "Triumf" komanda laukumā izskatījās labāka. Tas attiecas gan cīņu par atlēkušajām bumbām, gan spēli zem groza, gan sniegumu aizsardzībā," Butauta teikto citē "Triumf" oficiālā mājaslapa internetā.

Šī spēle "VEF Rīga" komandai bija ļoti svarīga no turnīra tabulas viedokļa. Uzvaras gadījumā Latvijas klubs būtu ievērojami palielinājis savas izredzes kvalificēties turnīra nākamajai kārtai, tomēr piedzīvotais zaudējums cerības izkļūt no grupas krasi samazinājis.

"Jau pašā spēles sākumā zaudējām iniciatīvu. Pēc tam vairākas reizes izdevās pretinieku panākt, tomēr noturēt pārsvaru mums nekādi neizdevās," piebilst Butauts. "Domāju, ka mūsu zaudējuma galvenie iemesli ir sava groza zaudēšana spēles izskaņā un cenšanās lauzt cīņas gaitu ar pārlieku individuālām darbībām."

Lai cerētu uz iekļūšanu nākamajā kārtā, "VEF Rīga" jāizcīna uzvaras abās atlikušajās turnīra spēlēs pret Vācijas komandu "Artland Dragons" no Kvakenbrikas un Lemānas "Sarthe Basket" vienību no Francijas.

"Triumf" komandas galvenais treneris Vasīlijs Karasevs atzina, ka pēc divām iepriekšējām savstarpējām abu vienību spēlēm šosezon viņš zinājis, ko gaidīt no Latvijas kluba.

"Saspringtā grafika dēļ mums nebija iespējams speciāli šim mačam izdomāt kaut ko jaunu, taču spēle, kā jau to gaidījām, sanāca sarežģīta," citēts Karasevs, kura vadītā vienība nodrošinājusi vietu turnīra nākamajā kārtā.

Pašlaik C apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem "Triumf" komanda, "VEF Rīga" kontā viens panākums četros mačos, bet "Sarthe Basket" un "Artland Dragons" vienības iekrājušas pa vienai uzvarai trīs spēlēs.

Eiropas kausa izcīņā pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "TOP 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!