Foto: F64
Basketbols kā sporta veids allaž vienai komandai nesīs gandarījumu, bet otrai sagādās zaudējuma ciešanas, pēc uzvaras VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlē izteicies Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, VTB līgas grupu turnīra otrā apļa spēlē svētdien "VEF Rīga" ar rezultātu 80:78 (24:33, 23:24, 13:15, 20:6) izbraukumā uzvarēja Krievijas komandu Ļubercu "Triumf". Uzvarētāju labā 22 punktus guva amerikānis Ērls Roulends, kura kontā arī uzvaru nesošais divpunktu metiens sekundi pirms pamatlaika beigām.

"Ja spēle ilgtu tikai 20 minūtes, man par savas komandas sniegumu būtu ļoti liels kauns," Butauta teiktais citēts "Triumf" vienības oficiālajā mājaslapā internetā. "Tomēr, tā kā spēle ilgst 40 minūtes, mēs spējām pierādīt, ka atslēga uz uzvaru slēpjas agresīvā aizsardzībā un cīņā par atlēkušajām bumbām."

"Man ir žēl pretinieku, jūtu pret "Triumf" komandu simpātijas. Tomēr, kā ir teicis mans draugs [bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris] Rims Kurtinaitis - basketbols nav sekss, kurs baudu gūst abi dalībnieki," piebilda Butauts.

Savukārt "Triumf" komandas galvenais treneris Vasīlijs Karasjovs uzsvēra, ka otrajā puslaikā "VEF Rīga" nodemonstrēja savu spēli, bet uz viņa vadīto vienību atsaucies spēļu prakses trūkums.

Pirmo apli VTB līgas turnīrā "VEF Rīga" aizvadīja veiksmīgi, deviņos mačos izcīnot sešas uzvaras. Savukārt tagad ar septiņām uzvarām desmit spēlēs "VEF Rīga" B grupas kopvērtējumā ieņem trešo vietu.

Tikmēr "Triumf" ar četriem panākumiem atrodas septītajā pozīcijā.
Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!