Foto: International Ice Hockey Federation

Latvijas hokeja izlases spēlētāji atkal ir parādījuši raksturu un uzvarējuši svarīgu spēli, svētdien pēc uzvaras papildlaika pēdējās sekundēs pār Francijas komandu sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionāta otrajā mačā ar 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Francijas valstsvienību, pie panākuma pagarinājumā tiekot otrajā spēlē pēc kārtas. Sestdien pirmajā spēlē Latvijas hokejisti ar rezultātu 5:4 (0:1, 1:1, 3:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Polijas valstsvienību, kas elites divīzijā startē pirmo reizi kopš 2002.gada.

"Emocijas ir ļoti pacilātas. Mēs mākam radīt drāmu," par pirmajām divām uzvarām turnīrā sacīja Vītoliņš. "Patīkami, ka puiši atkal parādīja raksturu un mēs uzvarējām. Tādas spēles nav vieglas un šeit nav vieglu pretinieku."

Kā norādīja valstsvienības galvenais treneris, šī gada Latvijas izlases modelī ir sajaukums no pieredzējušajiem un jaunajiem spēlētājiem, kuri spēj "pavilkt viens otru uz priekšu.

Tāpat Vītoliņš atzina, ka uzbrucēja Oskara Batņas lielais sods (5+20 minūtes) pirmajā periodā ir lauzis spēles gaitu. "Mēs pazaudējām centra spēlētāju un faktiski palikām ar vienu centru," skaidroja treneris. "[Haralds] Egle tikai pirmo gadu spēlē centrā, bet [Raivis] Ansons šādā līmenī nekad nav spēlējis. Puiši izturēja un neviens nesūdzējās, ka būtu pārāk ilgs spēles laiks."

"Tas, ka otrajā spēlē pēc kārtas izskaņā izlaidām uzvaru pamatlaikā ir rūgti, bet tas nāk ar pieredzi," par otrajiem zaudētajiem vārtiem mačā ar Franciju sacīja Vītoliņš. "Laukumā bija ceturtā maiņa, četratā metās ripas ceļā, bet atlēkusī ripa nonāca pie pretinieka. Tikai caur tādiem momentiem var mācīties."

Valstsvienības galvenais treneris sacīja, ka pašlaik komandu uz priekšu pavelk pirmā maiņa, bet čempionāts ir pietiekami gaŗš un gan jau pienāks laiks, kad vārtus gūs arī otrā, trešā un ceturtā virknējuma spēlētāji.

Turpinājumā Latvijas izlase 14.maijā Latvijas tiksies ar Kazahstānu, kura čempionātu sestdien uzsāka ar uzvaru 3:1 pār Franciju, bet svētdien ar 2:6 piekāpās Slovākijai. Tad 15.maijā būs jāspēlē ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!