Foto: Reuters/Scanpix
Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) marta labākajiem spēlētājiem nosaukti čempionvienības Maiami "Heat" līderis Lebrons Džeimss un Kevins Durants no Oklahomasitijas "Thunder".

Džeimss, kurš martā palīdzēja "Heat" komandai uzvarēt 17 no 18 aizvadītajām spēlēm, par Austrumu konferences labāko basketbolistu atzīts jau piekto mēnesi pēc kārtas. Pagājušajā mēnesī "Heat" tiecās pie rekorda un vien 27.martā pārtrauca savu 27 uzvaru sēriju.

Martā Džeimss vidēji mačā guva 25,8 punktus, izcīnīja 8,2 atlēkušās bumbas un izpildīja 7,4 rezultatīvas piespēles, realizējot 53% metienu no spēles. 14 no spēlēm Džeimss guva vismaz 20 punktus.

Tikmēr Durants palīdzēja "Thunder" komandai uzvarēt 12 no 17 aizvadītajām spēlēm, vidēji mačā gūstot 27,6 punktus, izcīnot 8,5 atlēkušās bumbas un izpildot 3,8 rezultatīvas piespēles.

Durants pašlaik ir ceļā, lai ceturto gadu pēc kārtas kļūtu par līgas rezultatīvāko spēlētāju. Aizvadītajā mēnesī viņš septiņās spēlēs guva vismaz 30 punktus.

Uz NBA marta labāko spēlētāju tituliem pretendēja arī Džefs Grīns (Bostonas "Celtics"), Derons Viljamss (Bruklinas "Nets"), Stīvens Karijs (Goldensteitas "Warriors"), Rojs Hiberts (Indiānas "Pacers"), Dveins Veids (Maiami "Heat"), Maiks Konlijs (Memfisas "Grizzlies"), Ērls Smits (Ņujorkas "Knicks") un Tims Dankans (Sanantonio "Spurs").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!