Foto: AP/Scanpix

Leģendārais basketbolists Maikls Džordans 1997.gadā slavenajā "gripas spēlē" bijis saindēts, tagad atklājis viņa treneris Tims Grovers, vēsta ārzemju masu mediji.

1997.gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā starp Čikāgas "Bulls" un Jūtas "Jazz" piekto maču viesos Pārksitijā Džordans aizvadīja ar pēdējiem spēkiem un toreiz tas tika skaidrots ar gripu, kuras dēļ basketbola leģendas organisms bija atūdeņojies

Tagad Džordana treneris atklājis, ka basketbolists ticis saindēts ar vietējā picas restorāna picu, lai viņš nevarētu aizvadīt nākamo maču un "Jazz" varētu gūt uzvaru.

"Mēs tobrīd bijām Pārksitijas viesnīcā. Apkalpošana numuriņā beidza savu darbu ap deviņiem vakarā. Taču viņš bija izsalcis, bet mēs nevarējām atrast nevienu citu vietu, kur paēst. Teicu, ka vienīgā vieta ir picērija. Nolēmām, ka picas būs labi," atceras Grovers. "Mēs pilsētā bijām bieži. Visi zināja viesnīcu, kurā dzīvojām, jo Pārksitijā nebija daudz viesnīcu."

"Tā lūk mēs pasūtījām picu, kuru piegādāja pieci vīri. Es paņēmu picas, bet teicu, ka ir slikta priekšnojauta. Tā kā istabiņā cita neviena nebija, Džordans vienīgais ēda picu. Un tad divos no rīta man piezvanīja uz istabiņu, lai atnākot uz viņa numuriņu. Numuriņā viņš visu laiku sēdēja uz poda. Ātri centāmies sameklēt ārstus. Es jau uzreiz teicu, ka tā nav gripa, tā ir saindēšanās," par notikumiem pēc ēšanas teica treneris.

Pēc ārstu palīdzības Džordans tomēr nolēma piedalīties mačā, kura beigas aizvadīja uz spēka izsīkuma robežas. Pēc mača laukumu Džordans atstāja, atbalstījies uz komandas biedra Skotija Pipena pleciem. Džordans spēlē guva 38 punktus, "Bulls" uzvarēja ar 90:88, bet tad Čikāgas komanda uzvarēja arī nākamo maču savās mājās, izcīnot piekto čempionu titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!