Foto: Publicitātes foto
Pirmo uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sērijā par trešo vietu piektdien izcīnīja "Valmieras" komanda, kas trešajā mačā ar 91:79 (27:21, 23:27, 25:20, 14:11) savā laukumā pieveica "Barons kvartāls" komandu.

Kaut visu maču abas komandas turējās pāris punktu atstatumā, praktiski visu laiku vadībā atradās "Valmieras" komanda un arī pēdējās minūtēs nospēlēja pietiekami pārliecinoši, turklāt vēl palielināja pārsvaru, tiekot pie panākuma.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 gūtajiem punktiem bija Jānis Bērziņš, ar 16 punktiem atzīmējās Raimonds Gabrāns, bet 15 punktus pievienoja Pāvels Veselovs.

Tikmēr "Barons kvartāls" rindās pa 18 punktiem guva Tailers Keins un Džamars Digss, savukārt 17 punktus sameta Māris Gulbis.

Sērijā līdz trijām uzvarām "Barons kvartāls" saglabāja vadību ar rezultātu 2-1. Nākamais mačs pirmdien risināsies Rīgā.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā "Barons kvartāls" sestdien izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 59:54, bet otrdien rīdzinieki savā laukumā sagrāva pretiniekus ar 93:77.

Pamatturnīrā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, trīs uzvaras izcīnot valmieriešiem.

Izslēgšanas turnīrā "Valmiera" sākotnēji ceturtdaļfinālā ar 2-1 pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus, bet "Barons kvartāls" ar 2-0 pārspēja "Jēkabpili". Savukārt pusfinālā "Valmiera" un "Barons kvartāls" divās spēlēs piekāpās attiecīgi "Ventspils" un "VEF Rīga" komandām.

LBL finālsērijā starp "VEF Rīga" un "Ventspils" komandām pirmās divas spēles sērijā līdz četrām uzvarām notiks vien sestdien un svētdien. Šī sērija aizkavējusies, jo rīdzinieki joprojām turpina dalību VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) izslēgšanas turnīrā.

"VEF Rīga" savas mājas spēles LBL finālā aizvadīs Saldū.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!