Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbolisti Jānis Timma un Jānis Bērziņš šīs nedēļas beigās uzsāks dalību prestižajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta treniņnometnē Itālijā - "adidas Eurocamp".

Trīs dienu treniņnometne no 8. līdz 10.jūnijam notiks Itālijas pilsētā Trevīzo. Pasākums, kas notiks jau 11.reizi, ir vienīgā oficiālā NBA pirmsdrafta treniņnometne ārpus Ziemeļamerikas teritorijas.

"Ventspils" komandas pārstāvis Timma un "Valmieras" vienības spēlētājs Bērziņš ir iekļauti oficiālajā nometnes dalībnieku sarakstā, kurā kopumā atrodami 46 spēlētāji no visas pasaules.

Ar basketbolistiem strādās treneri no astoņām NBA komandām, bet treniņus un spēles noraudzīsies gan NBA, gan Eiropas klubu treneri, skauti un ģenerālmenedžeri.

Pēdējo 11 gadu laikā no "adidas Eurocamp" nometnes līdz NBA durvīm nokļuvuši kopumā 80 spēlētāji.

Timma ir pieteicies šīgada NBA jauno spēlētāju izvēles draftam. Jaunie basketbolisti atteikties no došanās uz draftu var līdz 17.jūnijam, bet spēlētāji, kas to neizdarīs un netiks izvēlēti draftā, nākamgad vairs nedrīkstēs kandidēt.

Iepriekš izskanējušas runas, ka Timma uz draftu pretendē vien sevis reklamēšanas nolūkos un, visticamāk, atteiksies no drafta, lai, iespējams, censtos tajā iekļūt nākamgad.

NBA šī gada drafts risināsies 27.jūnijā Ņujorkā.

Pašlaik 20 gadus vecais Timma "Ventspils" rindās šosezon kļuva par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu un fināla vērtīgāko spēlētāju, kā arī par Latvijas vicečempionu.

Savukārt 20 gadus vecais Bērziņš šosezon bija "Valmieras" komandas līderis, palīdzot klubam tikt pie Latvijas čempionāta bronzas medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!