Foto: DELFI

Pirmdien Trevīzo tika aizvadīta pēdējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta treniņnometnes "adidas Eurocamp 2013" spēle, kurā savā starpā tikās abu latviešu spēlētāju Jāņa Bērziņa un Jāņa Timmas pārstāvētas komandas. Šoreiz pārāka izrādījās Bērziņa pārstāvētā komanda, kura uzvarēja ar rezultātu 53:45.

Bērziņš 36 nospēlētajās minūtēs guva 12 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kas bija labākie rādītāji starp abu komandu spēlētājiem. Savukārt Timma 26 spēlētajās minūtēs guva 9 punktus un izcīnīja 4 atlēkušās bumbas. Timma bija rezultatīvākais savā komandā.

Pateicoties lieliskajam sniegumam pēdējā spēlē Jānis Bērziņš izpelnījās dalību arī nometnes noslēguma "Zvaigžņu spēlē", bet Jānis Timma, lai arī iepriekš arī bija nominēts dalībai šajā spēlē, nelielā savainojamu dēļ tajā piedalīties nevarēja.

Prestižā (NBA) pirmsdrafta treniņnometne "adidas Eurocamp 2013" notika no 8. līdz 10.jūnijam Itālijas pilsētā Trevīzo. Pasākums, kas notika jau 11.reizi, ir vienīgā oficiālā NBA pirmsdrafta treniņnometne ārpus Ziemeļamerikas teritorijas, un tajā starp 46 labākajiem spēlētājiem no visas pasaules piedalījās arī "BK Valmiera" uzbrucējs Jānis Bērziņš un "BK Ventspils" uzbrucējs Jānis Timma. Ar basketbolistiem strādāja treneri no astoņām NBA komandām, bet treniņus un spēles noraudzījās gan NBA, gan Eiropas klubu treneri, skauti un ģenerālmenedžeri. Jāatzīmē, ka pēdējo 11 gadu laikā no "adidas Eurocamp" nometnes līdz NBA nokļuvuši kopumā 80 spēlētāji.

Timma ir pieteicies šīgada NBA jauno spēlētāju izvēles draftam. Izskanējusi informācija, ka par viņu interesējas astoņi NBA klubi, un basketbolists brauks tikties ar šo komandu pārstāvjiem. Jaunie basketbolisti atteikties no došanās uz draftu var līdz 17.jūnijam, bet spēlētāji, kas to neizdarīs un netiks izvēlēti draftā, nākamgad vairs nedrīkstēs kandidēt.

Pašlaik 20 gadus vecais Timma "Ventspils" rindās šosezon kļuva par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu un fināla vērtīgāko spēlētāju, kā arī par Latvijas vicečempionu.

Savukārt 20 gadus vecais Bērziņš šosezon bija "Valmieras" komandas līderis, palīdzot klubam tikt pie Latvijas čempionāta bronzas medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!