Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināla piektajā mačā svētdien uzvaru savā laukumā izcīnīja Sanantonio "Spurs" basketbolisti, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2.

Aizvadītajā cīņā "Spurs" komanda ar rezultātu 114:104 (32:19, 29:33, 26:23, 27:29) pārspēja pašreizējos čempionus Maiami "Heat".

Uzvarētājiem ar 26 punktiem izcēlās Tonijs Pārkers, bet pa 24 punktiem guva Daniels Grīns un Emanuēls Džinobili, kura kontā arī 10 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Grīns labojis NBA rekordu realizētajos tālmetienos – sērijas piecās spēlēs viņš trāpījis 25 no 38 metieniem no tālās distances. Vēl "double-double" pievienoja Tims Dankans, kurš izcēlās ar 17 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Savukārt "Heat" vienībā pa 25 punktiem guva Lebrons Džeimss un Dveins Veids, kuri izdarīja attiecīgi arī astoņas un 10 rezultatīvas piespēles. 21 punkts Reja Alena kontā, bet 16 punktus sameta Kriss Bošs.

Mača pirmajā ceturtdaļā "Spurs" prata iegūt 17 punktu pārsvaru, tomēr "Heat" sāka atspēlēties un pirmo puslaiku noslēdza ar deviņu punktu deficītu (52:61). Trešajā ceturtdaļā Maiami komanda pietuvojās līdz 74:75, bet tad pamatīgu izrāvienu veica mājinieki, panākot 20 punktu pārsvaru (96:76). "Heat" izdevās samazināt deficītu, bet atspēlēties neizdevās.

Līdz ar to "Spurs" komandai nākamajā spēlē izbraukumā ir iespēja izcīnīt piekto čempiona titulu kluba pastāvēšanas vēsturē. Ja sērijā būs nepieciešama izšķirošā, septītā spēle, tad tā arī notiks Maiami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!