Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Goldensteitas "Warriors" cenšas atbrīvoties no latviešu centra uzbrucēja Andra Biedriņa, lai savā īpašumā iegūtu Losandželosas "Lakers" zvaigzni Dvaitu Hovardu, atsaucoties uz ESPN, vēsta portāls "Realgm.com".

Hovards, kurš "Lakers" pievienojās pirms iepriekšējās sezonas, vēl domā, vai kļūt par brīvo aģentu - to viņš paziņos piektdien. Ja centra uzbrucējs izvēlēsies nepagarināt līgumu ar Losandželosas vienību, tad viņam, sākot ar 10.jūliju, līgumu varēs piedāvāt jebkura cita NBA komanda.

Viena no pretendentēm uz Hovardu ir "Warriors", taču, lai tiktu pie šī spēlētāja, Goldensteitai ir jāatbrīvo vietu zem algu griestiem. Tādējādi uzmanība tiek pievērsta tiem basketbolistiem, kuriem ir lieli līgumi, bet no viņiem netiek sagaidīts attiecīgs sniegums. Viens no tādiem ir Biedriņš, kurš nākamsezon saņems deviņus miljonus dolāru (4,87 miljonus latu), kā arī Ričards Džefersons, kuram par nākamo sezonu pienāksies 11 miljoni dolāru (seši miljoni latu). Tāpat tiek minēts, ka Goldensteita varētu atbrīvoties no pamatcentra austrālieša Endrū Boguta, kurš nereti cīnās ar savainojumiem - viņam jaunajā sezonā vajadzēs maksāt 14 miljonus dolāru (7,6 miljonus latu).

Līdz ar to "Warriors" meklē komandas, kuras basketbolistu apmaiņas rezultātā būtu gatavas pārņemt Biedriņa, Džefersona vai Boguta līgumsaistības.

Kā ziņots, "Warriors" apsver iespēju aizmainīt arī vienu no komandas līderiem Deividu Lī.

Šajā sezonā Biedriņš piedalījās 53 NBA regulārā čempionāta spēlēs, sākumsastāvā sākot deviņas no tām. Vidēji mačā viņš guva tikai 0,5 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un bloķēja 0,8 metienus, laukumā vidēji pavadot 9,3 minūtes.

Savukārt Džefersons "Warriors" rindās aizvadīja 56 spēles, ik mačā vidēji guva 3,1 punktu un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas, kamēr Boguts piedalījās 32 cīņās, caurmērā guva 5,8 punktus un izcīnīja 7,7 atlēkušās bumbas.

Hovards "Lakers" rindās nospēlēja 77 spēles, vidēji guva 17,1 punktu un izcīnīja 12,4 bumbas zem groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!