Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Toronto "Raptors" gatavojas amnestēt lietuviešu uzbrucēja Lina Kleizas līgumu, ziņo portāls "Yahoo! Sports".

Maijā basketbolists izvēlējās izmantot savā līgumā iekļauto punktu par iespēju pagarināt līgumu ar "Raptors" vēl uz sezonu un nopelnīt 4,6 miljonus dolāru (2,5 miljonus latu). Tomēr Toronto vienība nevēlas saistīt savu nākotni ar lietuviešu basketbolistu un viņa līgumu amnestēs, tādejādi ietaupot vietu algu griestos un padarot basketbolistu par neierobežoti brīvo aģentu.

Pēc jaunā NBA kolektīvā līguma nosacījumiem katra vienība amnestēšanas iespēju drīkst izmantot vienu reizi - spēlētājam tiek izmaksāta visa alga, bet tā netiek ieskaitīta algu griestos.

Iepriekšējā sezonā Kleiza "Raptors" rindās aizvadīja 20 spēles, kuru laikā caurmērā guva 7,4 punktus un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas. Viņu negatīvi ietekmēja ceļgala savainojums, kā rezultātā neizdevās aizvadīt pilnvērtīgu sezonu.

Tiek uzskatīts, ka šobrīd 28 gadus vecais Kleiza karjeru turpinās Eiropā. Pēdējo reizi viņš vecajā kontinentā spēlēja 2009./2010.gada sezonā, kad pārstāvēja Grieķijas komandas Pireju "Olympiacos" krāsas.

"Raptors" vienībai Kleiza pievienojās 2010.gadā, bet kopumā, spēlējot "Raptors" un Denveras "Nuggets" rindās, basketbolists NBA nospēlējis 409 mačus, kuru laikā vidēji guvis 8,7 punktus un izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā "Raptors" Austrumu konferencē ierindojās desmitajā vietā, nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm jau piekto sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!