Foto: DELFI
Latvijas U-20 basketbola izlases spēka uzbrucējs Ojārs Siliņš pēc Eiropas čempionāta finālspēles spēka izsīkumā nebija spējīgs pat pasmaidīt, tomēr atzina, ka sudraba medaļas ir fantastisks sasniegums Latvijas basketbolam, informē Latvijas Basketbola savienība.

Atgādinām, ka Latvijas U-20 basketbola izlase svētdien Tallinā Eiropas čempionāta finālā ar 60:67 zaudēja Itālijai, izcīnot sudraba medaļas. Tas ir Latvijas basketbola lielākais sasniegums pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Siliņš pēdējos visas trīs izslēgšanas turnīra spēles aizvadīja no pirmās līdz pēdējai svilpei, būdams viens no efektīvākajiem cīnītājiem pie abiem groziem.

Jau trīs sezonas spēlē Itālijā. Tā bija papildus motivācija finālam?

Jā, visi čaļi pazīstami, ar visiem spēlēts jauniešos vai pieaugušajos. Man pret Itālijas komandu vienmēr bijušas ne tikai īpašas, bet arī labas spēles, Tikai šodien – pilnīgi pretēji.

Lielākais spēles laiks komandā – vidēji spēlē 36 minūtes...

Tam droši vien bija sava nozīme, bet šodien bija Eiropas čempionāta fināls. Emocijām vajadzēja pietikt. Tomēr septiņi punkti pietrūka...

Pirmajā puslaikā kontrolējāt spēles gaitu, un itālieši izskatījās sabijušies. Laukumā arī tā šķita?

Mēs koncentrējāmies uz savu spēli, nepētījām pretinieku noskaņojumu. Jā, kontrolējām spēles gaitu. Manuprāt, kontrolējām arī trešajā ceturtdaļā, lai arī bijām mīnusos. Līdz pat ceturtajai, kad itāliešu astotais numurs (Amedeo Della Valle) sameta visu pēc kārtas. Grūtus metienus, pāri aizsargam. Malacis... Nekādas taktiskās kļūdas nebija, vienkārši viņš labi trāpīja.

Otrā vieta Eiropā – tas ir lieliski. Prieks atgriezīsies?

Prieks ir. Šobrīd nedaudz žēl, taču apzināmies, ko esam izdarījuši. Vispār jau ir ļoti forši.

Cik laika vajadzēs, lai spēki atgrieztos?

Mēnesis. Jāsakārto veselība, līdz galam jāizārstē kāja, kas nedod mieru jau kopš marta. Pēc tam kārtīgi jāsagatavojas sezonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!