Foto: AP/Scanpix

Jaunā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona sāksies 29.oktobrī ar pēdējo divu gadu čempionvienības Maiami "Heat" spēli savā laukumā pret Čikāgas "Bulls".

Šis mačs būs īpaši svarīgs ar to, ka tajā atgriešanos laukumā plāno "Bulls" līderis un viens no visaugstāk vērtētajiem NBA spēlētājiem Deriks Rouzs, kurš ceļgala savainojuma dēļ izlaida visu 2012./13.gada sezonu.

Citviet jaunās sezonas pirmajā spēļu dienā 29.oktobrī Indiānas "Pacers" uzņems Orlango "Magic" komandu, kā arī norisināsies abu Losandželosas klubu "Lakers" un "Clippers" duelis.

Latviešu centra spēlētāja Andra Biedriņa jaunā komanda Jūtas "Jazz" pirmo sezonas spēli aizvadīs 30.oktobrī savā laukumā pret Oklahomasitijas "Thunder".

Šī būs pirmā sezona NBA vēsturē, kad ārpus Ziemeļamerikas tiks rīkoti divi regulārās sezonas mači. Tā Sanantonio "Spurs" un Minesotas "Timberwolves" savstarpējo cīņu 4.decembrī aizvadīs Mehiko, bet Bruklinas "Nets" un Atlantas "Hawks" spēkiem 16.janvārī mērosies Londonā.

"Heat" aizvadītajā sezonā kļuva par sesto klubu līgas vēsturē, kas NBA čempionu titulu izcīnījis divas reizes pēc kārtas, finālsērijā ar 4-3 pārspējot "Spurs" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!