Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais Nacionālās basketbola līgas (NBA) rezultatīvākais spēlētājs Treisijs Makgreidijs oficiāli paziņojis par savas karjeras noslēgšanu pasaules spēcīgākajā līgā.

Tomēr spēlētājs neizslēdz, ka profesionālo karjeru varētu turpināt kādā citā līgā. Jau pagājušajā sezonā viņš izmēģināja savus spēkus Ķīnas čempionātā.

"16 gadus spēlēju spēli, ko mīlu. Tomēr pienācis brīdis, kad laiks to beigt," Makgreidijs izteicās intervijā ESPN.

Pagājušajā sezonā Makgreidijs tieši pirms NBA izslēgšanas spēļu sākuma pievienojās Sanantonio "Spurs" komandai, kurai vēlāk palīdzēja aizkļūt līdz finālam. Tajā gan tā atzina Maiami "Heat" pārākumu.

Kopumā gan šajā pavasarī Makgreidijs laukumā izgāja vien sešās "play-off" spēlēs, kurās vidēji nospēlēja tikai 5,2 minūtes un palika bez gūtajiem punktiem. Savā NBA karjerā viņš finālu bija sasniedzis pirmoreiz.

Trīsdesmit četrus gadus vecais Makgreidijs līdz tam iepriekšējā sezonā spēlēja Ķīnas Basketbola asociācijas komandā Kvingdao "Eagles", vidēji spēlē gūstot 25 punktus, izcīnot 7,2 atlēkušās bumbas un izpildot 5,1 rezultatīvu piespēli.

Makgreidijs NBA sāka spēlēt 1997./98.gada sezonā, vidēji izceļoties ar 19,6 punktiem, 5,6 atlēkušajām bumbām un 4,4 rezultatīvām piespēlēm.

Talantīgais basketbolists karjeras laikā pārstāvējis arī Toronto "Raptors", Orlando "Magic", Hjūstonas "Rockets", Ņujorkas "Knicks", Detroitas "Pistons" un Atlantas "Hawks" vienības.

Jāizceļ gan, ka 2002./2003.gada sezonā ar vidēji spēlē gūtu 32,1 punktu un 2003./2004.gada sezonā ar vidēji mačā gūtiem 28 punktiem Makgreidijs bija līgas rezultatīvākais spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!