Foto: F64

"FIBA Europe" pārstāvji oficiāli atzinuši VTB Vienoto basketbola līgu (VBL) par oficiālu Eiropas klubu turnīru, vēsta Krievijas mediji.

VTB Vienotā līga jau 2011.gadā no "FIBA Europe" guva atzinību kā Eiropas klubu turnīru, taču tas netika izdarīts oficiāli, jo Krievijas Basketbola federācija kavējās ar formalitāšu nokārtošanu. Tagad tas viss ir izdarīts.

"VTB Vienotās līgas atzīšana par oficiālu Eiropas klubu turnīru stimulēs līgas turpmāko darbību un attīstību. Mēs esam pateicīgi par izrādīto uzticību un atbalstu un esam gatavi veicināt basketbola attīstību valstīs, kas piedalās VTB līgā un visā Eiropā," sacīja ULEB Eirolīgas pārstāvis Jirži Zideks.

Kā zināms, VTB līgā startē arī Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga", kas jaunās sezonas turnīru uzsāks 8.oktobrī ar Baltkrievijas vienību Minskas "Cmoki".

Šogad turnīra izspēles sistēma palikusi nemainīga - regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!