Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Savu pirmo uzvaru jaunās sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā otrdien izcīnīja "Jūrmala/Fēnikss" komanda, kas ar 76:65 (21:14, 21:13, 9:17, 25:21) savā laukumā uzveica biznesa augstskolas "Turība" vienību.

Vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām mājiniekiem bija 17 punktu pārsvars, tāpēc pēdējās minūtēs viņiem draudu panākumam nebija.

Jūrmalniekiem pa 14 punktiem guva Kristaps Mediss un Aigars Šķēle, bet pie 12 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām tika Jānis Dilevka.

Savukārt "Turības" rindās 17 punktus guva Jānis Antrops, kuram ar 13 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem palīdzēja Mikus Sokolovs.

Šī bija "Jūrmala/Fēnikss" pirmā uzvara trijās šosezon aizvadītajās spēlēs, bet "Turība" cieta trešo neveiksmi.

Kā ziņots, "Jūrmala/Fēnikss" iepriekš divos mājas mačos piekāpās "Liepāja"/"Triobet" (70:74) un "Valmierai" (67:79), bet "Turība" savā laukumā ar 57:96 piekāpās vicečempioniem "Ventspils", kā arī viesos ar 74:75 dramatiskā cīņā atzina "Liepāja"/"Triobet" pārākumu.

Pie divām uzvarām divās spēlēs LBL turnīrā pratušas tikt trīs komandas - "Ventspils", "Valmiera" un "Liepāja"/"Triobet". Vēl piecām vienībām tagad ir pa vienam panākumam, divi klubi cietuši tikai zaudējumus, bet čempioni "VEF Rīga", kā arī Latvijas U-18 izlase turnīrā nav iesaistījusies.

Turnīrā šajā sezonā piedalās 12 komandas. Čempionvienība "VEF Rīga" LBL turnīrā iesaistīsies vien decembrī, ar desmit komandām spēlējot vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadot divas spēles (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīga", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, kurā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!