Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola speciālists Ainars Bagatskis pēc debijas spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā – ULEB Eirolīgā – atzina, ka viņa vadītā komanda Kijevas "Budiveļņik" maču zaudēja piecās minūtēs.

Atgādinām, ka "Budiveļņik" komanda pirmajā Eirolīgas spēlē savā laukumā ar rezultātu 84:102 (15:18, 28:23, 34:30, 7:31) piekāpās vienai no Turcijas spēcīgākajām komandām Stambulas "Fenerbahce Ulker".

"Mēs zaudējām šo spēli piecās minūtēs, tas ir ļoti slikti. Mēs labi spēlējām trīs ceturtdaļas, bet pēc tam kaut kas jocīgs notika. Izskatījās, ka paši mainījāmies, jo zaudējām disciplīnu uzbrukumā un padevāmies aizsardzībā," turnīra mājaslapā citēts Bagatskis. "Diemžēl mums nebija spēlētāju, kas varētu spēlēt pēdējās piecās minūtēs. Taču zaudējumi ir daļa mūsu darba. Mums jāiemācās spēlēt visa spēle, nevis 20, 30, 35 minūtes. Šī bija laba pieredze."

Kopā ar Bagatski Eirolīgā debitēja arī Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš guva 14 punktus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

''Budiveļņik" komanda Eirolīgas pamatsacensībās iekļauta A apakšgrupā, kurā ir arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempione "Partizan". Vēl šajā grupā iekļautas "Regal", Krievijas čempione Maskavas CSKA, "Fenerbahce Ulker" un Francijas komanda "Nanterre".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!