Foto: DELFI

Uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izcīnīja "Barons kvartāls" komanda, kas ar rezultātu 88:70 (27:28, 15:9, 28:13, 18:20) savā laukumā pieveica "Jelgavu".

Uzvarētājiem ar 18 gūtajiem punktiem izcēlās Kārlis Apsītis, 15 punktus pievienoja Ilmārs Bergmanis, bet 13 punkti bija Salvja Mētras kontā. Savukārt jelgavniekiem ar 14 punktiem palīdzēja Edgars Krūmiņš.

Līdz ar to pagājušās sezonas Latvijas un Baltijas ceturtā spēcīgākā vienība tika pie pirmā panākuma oficiālās spēlēs šosezon.

"Jelgavas" kontā tagad ir viens panākums trijās šosezon aizvadītajās LBL spēlēs, bet "Barons kvartāls" kontā ir viena uzvara četrās cīņās.

Vēl vienā mačā svētdien "Latvijas Universitāte" tiekas "LMT Basketbola akadēmiju", ko pārstāv Latvijas U-18 izlases basketbolisti.

Ja LU paspējusi aizvadīt LBL turnīrā jau trīs mačus, kuros gūta viena uzvara, "LMT Basketbola akadēmijai" šī ir pirmā spēle sezonā.

Līdere kopvērtējumā ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir "Ventspils" komanda. Otrajā vietā ar trim uzvarām četros mačos ir "Valmiera", kurai seko "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet".

No 12 komandām līdz šodienai turnīrā nebija iesaistījusies "LMT Basketbola akadēmija" un valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīga", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, kurā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!