Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Lietuvas slavenais basketbola klubs Kauņas "Žalgiris" rēķinās ar jauno latviešu saspēles vadītāju Kasparu Vecvagaru, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" sacīja pats basketbolists.

Aizvadītajā nedēļā Vecvagars ar nelielu spēles laiku debitēja ULEB Eirolīgā, kad Kauņas "Žalgiris" piedzīvoja pamatīgu zaudējumu. Tomēr basketbolists apzinās, ka viņam jābūt pacietīgam, cītīgi jāstrādā un viņš tiks pie iespējas sevi pierādīt.

"Šobrīd mūsu ir ļoti daudz – kopumā "Žalgira" sastāvā esam pieteikti 17 spēlētāji. Pagaidām diviem ir savainojumi – vienam jaunajam lietuviešu centram un arī Lavrinovičam. Esam 15 spēlētāji uz 12 vietām, līdz ar to treniņos notiek kārtīgi sparinga mači par vietu sastāvā, bet trenerim ir iespēja atlasīt gaidāmajai spēlei piemērotāko divpadsmitnieku," žurnālam stāstīja Vecvagars. "Uz pirmajām divām spēlēm biju sastāvā, un tas ļauj noprast, ka [komandas galvenais treneris grieķis Iliass Zuross] ar mani rēķinās. Viņam patīk, kā es strādāju treniņos, viņš to ir teicis arī man pašam, tā ka šobrīd vienkārši jābūt pacietīgam, un viss būs kārtībā."

"Treneris uzreiz pateica, ka būs mači, kuros es spēlēšu, un būs arī tādi, kad nespēlēšu. Man paveicies kaut vai ar to vien, ka treniņos varu spēlēt pret tādu spēlētāju kā Džastins [Dentmons], kas ir burtiski divas reizes ātrāks un veiklāks par mani, un ka man līdzās ir tāds spēlētājs kā [Šarūns] Jasikēvičs, kas var dot ļoti daudz labu padomu un no kura varu daudz mācīties, kā pieņemt lēmumus un kā darboties dažādās situācijās. Domāju, ar katru jaunu dienu šeit es iegūstu daudz vairāk nekā tad, ja patlaban atrastos kādā nedaudz vājākā komandā, kur spēlētu vairāk," uz pozitīvo raudzījās Latvijas basketbola talants.

Pagājušajā sezonā "Žalgiris" Vecvagaru izīrēja citai Lietuvas komandai Paņevežas "Lietkabelis", tomēr viņš šai vienībai īsti nebija vajadzīgs. Pirms šīs sezonas basketbolists Kauņas kluba vadībai izteicās, ka nevēlas spēlēt komandā, kura viņu neizmanto: "Ja godīgi, šobrīd es vienkārši neticu, ka tā varētu notikt un kāds mani gribētu sūtīt kaut kur prom – jo mums ir pārāk labas attiecības, lai kas tāds notiktu. Turklāt, kā jau teici – arī līgumā paredzēts, ka bez manas piekrišanas mani tāpat vien nekur nevar aizsūtīt. Lai notiktu kādas darbības, man pašam tām jāpiekrīt. Protams, dzīvē var gadīties visādi, taču šobrīd esmu koncentrējies tam, lai strādātu un progresētu "Žalgira" rindās."

"Tālāk man šeit jānostiprinās un jāpierāda, ka varu šajā līmenī spēlēt. Tikt šādā klubā un līmenī ir viens, nostiprināties – jau pavisam cits. Tagad ļoti daudz jāstrādā, jāklausās pareizie padomdevēji un jāsper šis nākamais solis. Eiropā nav augstāka līmeņa par Eirolīgu, tagad esmu te nokļuvis, un man ir milzīga motivācija strādāt, lai paliktu," uzsvēra Vecvagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!