Foto: F64

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna rehabilitācija pēc smagās traumas varētu ilgt ilgāk, nekā plānots, un laukumā viņš, visticamāk, atgriezīsies tikai martā, izteicies latvieša pārstāvētās Serbijas čempionvienības Belgradas "Partizan" galvenais treneris Duško Vujosevičs.

Kā zināms, pagājušās klubu sezonas pēdējā mačā Bertāns guva ceļgala krustenisko saišu plīsumu.

Sākotnēji tika ziņots, ka rehabilitācija pēc šādām traumām ilgst vismaz pusgadu, bet tagad kļuvis skaidrs, ka tas prasīs pat aptuveni deviņus mēnešus.

"Rehabilitācija rit veiksmīgi, un tā prasītu sešus mēnešus, tomēr, tā kā viņam ir saistības ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Sanantonio "Spurs", tā ilgs astoņus mēnešus no operācijas veikšanas brīža," norādījis Vujosevičs.

Arī pats treneris stāsta, ka sasteigta došanās laukumā varētu dot negatīvu efektu.

"Ir zināmi daudzi sportisti, kuri pēc nopietnām traumām atgriezušies laukumā pārāk strauji, bet pēc 4-5 mēnešiem atkal sajūt sāpes un izkrīt no ierindas," Serbijas medijiem atzinis pieredzējušais speciālists.
Tāpat Vujosevičs izteicies, ka "Partizan" komandai, lai rādītu sekmīgāku sniegumu, šosezon ļoti pietrūkst tieši latviešu uzbrucēja.

"Visvairāk mums pietrūkst Bertāna," par gados jauno sastāvu izteicies treneris. Tāpat "Partizan" komanda sliktās finansiālās situācijas dēļ ir ierobežota jaunu spēlētāju iegādē.

Jauno Adrijas līgas sezonu "Partizan" komanda iesākusi ar trim panākumiem četros mačos, bet ULEB Eirolīgas pirmajā spēlē pagājušajā nedēļā Belgradas klubs ar 60:67 piekāpās spēcīgajai Spānijas vienībai Barselonas "Regal".

Aizpagājušā gada vasarā Bertānu NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!