Foto: DELFI

Latvijas basketbola vicečempioni "Ventspils" pagarinājuši pārbaudes laika līgumu ar Krievijas spēlētāju Anatoliju Kaširovu, tviterī vēsta vienības ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

Sākotnēji Kaširovs noslēdza līgumu uz diviem mačiem, bet šajā laikā nerādīja pietiekami pārliecinošu sniegumu. Tomēr "Ventspils" komanda nav aizmirsusi, ka gandrīz visu pagājušo sezonu Kaširovs izlaida traumas dēļ. Kā pavēstījis Pleinics, tiek plānots, ka Kaširovs Ventspilī paliks vismaz līdz 23.novembrim.

Savā pirmajā mačā 2,15 metrus garais krievu leģionārs pirms nedēļas 11 minūtēs guva četrus punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un nopelnīja piecas piezīmes, bet "Ventspils" Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā pieveica Lietuvas vienību Ķēdaiņu "Ņevežis". Savukārt otrajā cīņā ventspilnieki otrdien, uzsākot Eiropas Izaicinājuma kausa sezonu, sīvā cīņā pieveica Tartu "Rock", bet Kaširovs piecās minūtēs guva vienu punktu un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus.

26 gadus vecais centra uzbrucējs aizvadītajā sezonā bija Jāņa Strēlnieka komandas biedrs Krievijas vienībā Sanktpēterburgas "Spartak", taču novembrī guva pleca savainojumu, kā rezultātā nevarēja spēlēt līdz pat pavasarim.

Iepriekšējā sezonā Kaširovs "Spartak" rindās nospēlēja tikai 11 spēles, vidēji laukumā pavadot sešas minūtes, kuru laikā caurmērā gūti 2,3 punkti un izcīnīta viena atlēkusī bumba.

Pirms šīs sezonas Kaširovs trenējies kopā ar Krievijas čempionvienību Maskavas CSKA, aizvietodams uz Eiropas čempionātu aizbraukušos basketbolistus.

Savas karjeras laikā sportists pārstāvējis Krievijas flagmaņa CSKA krāsas, kā arī spēlējis Grieķijas klubā Saloniku "Aris" un Vācijas komandās Veisenfelsas "Mitteldeutscher" un Tībingenes "Walter Tigers".

Kā zināms, pagājušā mēneša beigās "Ventspils" atbrīvojās no amerikāņu centra spēlētāja Kristofera Feibera, kurš nespēja izcelties ar labu sniegumu.

Šajā sezonā "Ventspils" piedalās Latvijas Basketbola līgā (LBL), BBL un Eiropas Izaicinājuma kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!