Foto: DELFI

Uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionāta mačā svētdien izcīnīja "Jēkabpils", kas ar rezultātu 80:62 (18:10, 24:13, 14:21, 24:18) savā laukumā apspēlēja "LMT Basketbola akadēmiju" jeb Latvijas U-18 valstsvienības bāzes komandu.

Uzvarētāju labā ar 17 punktiem izcēlās leģionārs Kemerons Randerss, kamēr 14 punktus guva Jānis Pozņaks, kura kontā arī 12 atlēkušās bumbas.

Savukārt "LMT Basketbola akadēmijas" sastāvā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Ervīns Mežnieks, bet par trim punktiem mazāk guva Rihards Lomažs.

Tikmēr citā mačā svētdien ceturto uzvaru sezonā izcīnīja pagājušās sezonas ceturtā labākā Latvijas komanda "Barons kvartāls", kas ar 76:69 (29:18, 17:16, 11:16, 19:19) pārspēja "Latvijas Universitāti" (LU).

Otrās ceturtdaļas izskaņā LU bija iedzinējos ar 12 punktu starpību (34:46), tomēr noslēdzošajā ceturksnī spēja atjaunot intrigu mačā, pietuvojoties līdz septiņu punktu atstatumam - 57:64, tomēr lauzt cīņas gaitu LU basketbolistiem neizdevās, kā rezultātā tika piedzīvots piektais zaudējums astoņās spēlēs.

Uzvarētāju labā ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Agnis Čavars, bet par punktu mazāk guva Salvis Mētra. 13 punkti arī Ilmāra Bergmaņa kontā, kurš pie reizes pretiniekus uz noteikumu pārkāpumu izprovocēja septiņas reizes.

Savukārt LU sastāvā 20 punkti un astoņas izprovocētas piezīmes Mārtiņa Darģa rēķinā.

Kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām sešās spēlēs joprojām ir "Ventspils" komanda, kurai ar septiņiem panākumiem astoņos mačos seko "Jēkabpils". Trešā ar piecām uzvarām astoņās spēlēs joprojām ir "Valmiera", kurai ar četriem panākumiem septiņās cīņās seko "Liepāja"/"Triobet".

"Jūrmala"/"Fēnikss", "Saldus" un "Jelgavas" komandas deviņās spēlēs izcīnījušas pa četrām uzvarām, kurām astotajā devītajā vietā ar četriem panākumiem astoņās cīņās seko "Barons kvartāls", bet LU ir par uzvaru mazāk.

Tālāk ar vienu uzvaru astoņos mačos ir biznesa augstskolas "Turība" komanda, bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

No 12 komandām turnīrā joprojām nav iesaistījušies valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!