Foto: DELFI

Tikai otro uzvaru šīs sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien izcīnīja biznesa augstskolas "Turība" komanda, kas ar rezultātu 80:77 (22:17, 17:19, 16:20, 25:21) izbraukumā pieveica "Jelgavas" spēlētājus.

Izšķirošās ceturtdaļas ceturtajā minūtē "Jelgava" vēl spēja panākt 64:62 savā labā, tomēr turpinājumā viesi guva nākamos astoņus punktus, iegūstot nozīmīgu pārsvaru. Vēl dažas sekundes pirms pamatlaika beigām Artūrs Bricis ar tālmetienu samazināja deficītu līdz 77:78, tomēr ar to nebija pietiekami panākumam.

"Turības" komanda iepriekšējo panākumu bija izcīnījusi pirms vairāk nekā mēneša, un ceturtdien pārtrauca sešu neveiksmju sēriju.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Jānis Antrops, bet pa 12 punktiem sameta Matīss Rudmiezis un Mārtiņš Vīņauds.

Savukārt jelgavniekiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Edgars Čunda.

Kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām sešās spēlēs joprojām ir "Ventspils" komanda, kurai ar deviņiem panākumiem 10 mačos seko "Jēkabpils".

No 12 komandām turnīrā joprojām nav iesaistījušies valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!