Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" Eiropas kausa turnīra apakšgrupu sacensību priekšpēdējā mačā trešdien ar rezultātu 51:98 (13:19, 12:19, 18:30, 8:30) izbraukumā kapitulēja Krievijas komandai Kazaņas "Unics".

Jau pirms šīs cīņas bija skaidrs, ka, lai sasniegtu otro posmu, "VEF Rīga" komandai pēdējā mačā savā laukumā obligāti būs jāuzvar Turcijas klubs Bandirmas "Banvit". Tomēr tikai vēlāk trešdien noskaidrosies vai to būs nepieciešams paveikt ar vismaz 20 punktu pārsvaru.

Aizvadītajā mačā "VEF Rīga" komandā pa 11 punktiem guva Entveins Robinsons un Kenans Bajramovičs, bet desmit punktus pievienoja Dī Brauns.

Savukārt "Unics" rindās 16 punktus guva amerikāņu spēka uzbrucējs Lūks Herengodijs, bet 15 punktus pievienoja amerikāņu aizsargs Endrjū Gaudlaks vēl pagājušās sezonas beigās spēlēja slavenajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Losandželosas "Lakers".

Pirmos sešus punktus mačā guva "Unics" basketbolisti, kas trešajā minūtē jau atradās vadībā ar 11:2. No "VEF Rīga" basketbolistiem cīņu sekmīgi iesāka Entveins Robinsons, un pēc viņa kārtējā precīzā metiena viesi spēja pietuvoties līdz 13:15, tomēr noslēdzošos četrus pirmās ceturtdaļas punktus atkal guva "Unics".

Otrajā ceturtdaļā "Unics" turpināja savu izrāvienu un otrās minūtes izskaņā jau bija priekšā ar 27:13. Arī turpinājumā rīdzinieki nespēja ievērojami pietuvoties un pēc puslaika atradās iedzinējos ar 25:38.

Spēles otrā puslaika sākumā "Unics" ātri vien ieguva 20 punktu pārsvaru un atlikušajā cīņas gaitā jautājumu par uzvarētāju vairs nebija, turklāt izskaņā rezultāta starpība kļuva nepieklājīga.

Kā zināms, jau pirms pēdējām divām kārtām bija skaidrs, ka "VEF Rīga" nespēs ieņemt kādu no pirmajām divām vietām apakšgrupā un noslēdzošajās divās spēlēs tai jācīnās par trešo vietu un pēdējo ceļazīmi uz otro posmu.

Tagad zināms, ka, ja "Banvit" vēlāk trešdien uzveiks Izraēlas čempionus Haifas "Maccabi", rīdziniekiem turku klubs būs jāpaveic ar vismaz 20 punktu pārsvaru.

Panākums pār "VEF Rīga" komandu "Unics" basketbolistiem bija jau devītā uzvara deviņās spēlēs. Krievijas klubs jau iepriekš bija garantējis uzvaru G apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā.

"Maccabi" kontā pašlaik ir seši panākumi astoņās spēlēs, bet "VEF Rīga" un "Banvit" vienības iekrājušas pa četrām uzvarām. Savukārt Maķedonijas čempioni Skopjes "Aerodrom" un Igaunijas spēcīgākais klubs Tallinas "Kalev"/"Cramo" guvuši pa vienam panākumam.

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās - pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās - pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

"VEF Rīga" basketbolisti pērnās sezonas Eiropas kausā spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr no vietas ceturtdaļfinālā tos šķīra viena uzvara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!