Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā trešdien debitanti "Saldus" savā laukumā ar 71:64 (15:14, 13:20, 24:16, 19:14) negaidīti uzvarēja "Valmieru", pārtraucot pretinieku sešu panākumu sēriju.

Laukuma saimnieki nemainīgi atradās vadībā kopš paša trešās ceturtdaļas noslēguma, bet pēdējās divās ar pusi minūtēs atstāja savu grozu neskartu un trīs punktu pārsvaru pārvērta septiņu punktu atrāvienā.

Lietuviešu leģionārs Raimunds Danīss "Saldus" komandas labā guva 19 punktus, bet 15 punktus iekrāja Nauris Miezis. Tikmēr "Valmieras" rindās ar attiecīgi 17 un 15 punktiem izcēlās no "VEF Rīga" izīrētie Viktors Iljins un Dāvis Geks.

Potenciāli aizraujošākajā mačā "Liepāja"/"Triobet" uzņems divkārtējo valsts čempionvienību "Barons kvartāls". Abu komandu pirmā apļa spēlē liepājnieki tika pie panākuma viesos ar 52:67.

Pirmajā aplī šo komandu cīņā Valmierā mājinieki bija pārāki ar 94:64.

Citā mačā trešdien "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā ar 84:77 (17:24, 24:12, 20:15, 23:26) pārspēja "Barons kvartāls" komandu, vadībā atrodoties visu otro puslaiku.

Kristaps Miglinieks liepājnieku labā guva 26 punktus, bet attiecīgi 17 un 16 punktus iekrāja Artis Ate un Ingus Jakovičs. Tikmēr "Barons kvartāls" komandā ar 20 punktiem izcēlās Salvis Mētra.

Abu komandu pirmā apļa spēlē liepājnieki tika pie panākuma viesos ar 52:67.

Vēl vienā trešdienas cīņā ambiciozā "Jēkabpils" komanda ar 90:81 (17:23, 32:23, 22:20, 19:15) savā laukumā uzvarēja "Jelgavu". Pēc sekmīgā sezonas sākuma, kurā ar 100:71 tika uzveikta arī "Jelgava", iepriekšējos četros LBL mačos Jēkabpils klubs, kuram ir arī sastāva problēmas, bija cietis divas neveiksmes.

Amerikānis Kemerons Randerss mājinieku rindās izcēlās ar 32 punktiem, bet pa 18 punktiem iekrāja Mārtiņš Kravčenko un polis Mihals Hlebovickis. Jelgavnieku rezultatīvākais spēlētājs tikmēr ar 21 punktu bija Kristaps Kanbergs.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar vienu uzvaru vienīgajā līdz šim aizvadītajā spēlē ir "VEF Rīga", bet otrā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 12 panākumiem 15 mačos seko "Jēkabpils". "Valmiera" ar 11 uzvarām 15 spēlēs ir ceturtā, savukārt piekto vietu ar desmit panākumiem 15 cīņās ieņem "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 15 mačos ir deviņas uzvaras, septiņi panākumi 17 cīņās ir "Saldus" komandai, bet tai ar sešiem panākumiem 15 mačos seko "Barons kvartāls". Devīto vietu ieņem "Jelgavas" basketbolisti, kas izcīnījuši piecus panākumus 15 spēlēs, bet "Turības" un "Latvijas Universitātes" (LU) komandām ir pa četrām uzvarām 15 mačos.

Savukārt "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās septiņās līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!