Foto: Publicitātes foto

Latvijas klubs "Jēkabpils" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē piektdien savā laukumā ar rezultātu 89:47 (23:15, 24:5, 21:12, 21:15) sagrāva Igaunijas komandu Raplas TYCO.

Amerikānis Trojs Bārnīss uzvarētāju labā guva 19 punktus, kā arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet pa 16 punktiem iekrāja vēl viens amerikānis Kemerons Randerss un Mārtiņš Kravčenko.

Tikmēr TYCO komanda neviens spēlētājs neguva vairāk par deviņiem punktiem.

Iepriekšējo BBL spēli "Jēkabpils" aizvadīja decembra vidū, kad savā laukumā ar 88:60 pārspēja Rakveres "Tarvas" komandu no Igaunijas, ko pārstāv Latvijas basketbolisti Māris Ļaksa un Juris Umbraško. Ar šo uzvaru Latvijas komanda turnīrā pārtrauca divu zaudējumu sēriju.

A apakšgrupas līdere ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Somijas vienība Tamperes "Pyrinto", kurai ar pieciem panākumiem astoņos mačos seko Edgara Jeromanova pārstāvētā Zviedrijas komanda Norčēpingas "Dolphins". "Jēkabpils" ir trešā ar četrām uzvarām septiņās spēlēs, bet ceturtais ar trim uzvarām sešās cīņās ir Latvijas klubs "Valmiera", kuram ar trim panākumiem septiņās spēlēs seko "Tarvas".

Piektdien "Tarvas" savā laukumā pagarinājumā ar 84:80 (19:11, 16:29, 13:16, 19:11, 17:13) uzvarēja "Dolphins" komandu, bet visi trīs latviešu basketbolisti izcēlās ar rezultatīvu sniegumu

Umbraško laukumā pavadīja gandrīz 31 minūti un guva 19 punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, piecus no deviņiem tālmetieniem un abus soda metienus. Vēl viņš tika pie trim atlēkušajām bumbām un trim piezīmēm.

Savukārt Ļaksa nospēlēto 37 ar pusi minūšu laikā iekrāja 13 punktus, raidot grozā piecus no 11 divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem. Viņa kontā četras bumbas zem groziem un trīs piezīmes.

Jeromanovs tikmēr 36 laukumā pavadīto minūšu laikā guva 19 punktus, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un visus septiņus soda metienus. Latvietis iekrāja arī deviņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un piecus izprovocētus noteikumu pārkāpumus.

Svētdien "Jēkabpils" komanda savā laukumā uzņems "Valmieras" vienību.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!