Foto: F64
Pie nepārliecinošas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien tika pērnās sezonas bronzas medaļnieki "Valmiera", kas viesos vien ar 77:73 (18:21, 22:14, 19:18, 18:20) pārspēja "LMT Basketbola akadēmiju" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komandu.

Savukārt citā spēlē ar iespaidīgu "double-double" svētdien izcēlās Edgars Krūmiņš, palīdzot "Jelgavai" uzvarēt "Liepāja"/"Triobet" komandu.

"LMT Basketbola akadēmijas" un "Valmieras" spēlē viesi vadībā atradās visas ceturtās ceturtdaļas gaitā, tomēr mājinieki reizi prata pietuvoties līdz tikai divu punktu atstatumam. Pirms tam valmierieši pēc neizteiksmīga pirmā puslaika trešajā ceturtdaļā stabili bija pārņēmuši cīņas vadības grožus.

Uzvarētāju labā pa 16 punktiem guva Jānis Kaufmanis un Kristaps Dārgais, bet "LMT Basketbola akadēmijas" rindās ar 17 punktiem izcēlās Artūrs Grīnbergs.

Abas komandas savā starpā šosezon vēl nebija tikušās, bet "LMT Basketbola akadēmija" cita savu desmito zaudējumu pēc kārtas.

Citā spēlē pie vērtīgas uzvaras tika "Jelgava", kas savā laukumā ar 105:96 (21:23, 25:9, 23:18, 36:46) pārspēja "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Edgars Krūmiņš jelgavnieku labā guva 33 punktus, kā arī iekrāja 11 atlēkušās bumbas, bet pie 29 punktiem tika Artūrs Bricis. Tikmēr liepājnieku rezultatīvākais spēlētājs ar 19 punktiem bija Kristaps Miglinieks, bet 12 punktus un tikpat atlēkušās bumbas iekrāja Renārs Magone.

"Liepāja"/"Triobet" rindās šajā mačā vēl nedebitēja amerikāņu aizsargs Pīdžejs Hils, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja citā Latvijas vienībā "Jēkabpils".

Abas vienības Jelgavā jau tikās decembra sākumā, un toreiz uzvaru ar 81:79 izcīnīja Kurzemes komanda. Kopš tās reizes jelgavnieki bija aizvadījuši četras spēles, kurās tika izcīnīta tikai viena uzvara, kamēr "Liepāja"/"Triobet" sešās cīņās bija tikusi pie trim panākumiem.

Citviet svētdien plkst.19 Olimpiskajā sporta centrā Rīgā "Latvijas Universitāte" (LU) tiksies ar vienu no šīs sezonas medaļu pretendentēm "Jēkabpili".

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar piecām uzvarām visās piecās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otrā ar 12 uzvarām 13 spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar attiecīgi 14 uzvarām 19 spēlēs un 13 panākumiem 18 mačos seko "Valmiera" un "Jēkabpils". Piektā ar 12 panākumiem 20 cīņās ir "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 18 mačos ir desmit uzvaras, astoņi panākumi 19 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet ar astoņiem panākumiem 20 cīņās astotajā vietā seko "Saldus" komanda. "Jelgava" ar septiņām uzvarām 19 mačos ieņem devīto vietu, bet "Turība" ar sešiem panākumiem 19 cīņās noslēdz labāko desmitnieku. Aiz viņiem ar četrām uzvarām 18 mačos atrodas "Latvijas Universitātes" (LU) komanda.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās desmit līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!