Foto: LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns otrdien guva desmit punktus, palīdzot Spānijas vienībai "Bilbao Basket" izcīnīt pirmo panākumu Eiropas kausa turnīra basketbolā otrajā posmā.

L grupas otrās kārtas mačā "Bilbao Basket" ar rezultātu 93:62 (21:19, 19:11, 29:9, 24:23) savā laukumā pārliecinoši apspēlēja Atēnu "Panionios" klubu no Grieķijas.

Bertāns laukumā aizvadīja 26 minūtes un 20 sekundes, realizējot trīs no deviņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņš nopelnīja trīs personīgās piezīmes, cīņu noslēdzot ar -4 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 gūtajiem punktiem bija pieredzējušais Rožē Grimau.

Kā ziņots, pirmajā kārtā pirms nedēļas Bertāns guva 14 punktus, bet Bilbao klubs viesos ar 87:105 zaudēja Serbijas vienībai Belgradas "Crvena Zvezda Telekom".

Šīs sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startēja 48 vienības. Pirmajā posmā komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificējās otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienojās tās astoņas komandas, kas nespēja kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

Latvijas komanda "VEF Rīga" šoreiz nespēja pārvarēt sacensību pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!